TOP

IKKS viert 30-jarig bestaan met iconische collectie

Het kindermodemerk IKKS brengt ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan enkele iconische items opnieuw uit. Dat meldt Luna Journal.

IKKS viert het 30-jarig jubileum met kledingstukken uit collecties van jaren geleden. Deze zogeheten iconic artikelen zijn bijvoorbeeld een nepbontjas voor meisjes, een bomberjack voor jongens en diverse statementshirts, zo meldt Luna Journal.

IKKS 30 jaar 2

Sport

Daarnaast heeft het label een capsulecollectie en een sportcollectie gelanceerd. Voor die eerste sportlijn zijn half augustus 2017 samen met New Balance onder meer twee modellen van de 574 van New Balance uitgebracht. Zwart voor de jongens en roze voor meiden.

 IKKS 30 jaar 1

‘X’

IKKS is ooit begonnen als kinderkledingmerk, maar verkoopt inmiddels ook vrouwen- en mannenmode. Voor kinderen zijn er drie categorieën: IKKS KID voor kids van 3 tot 14 jaar, IKKS BABY voor kinderen van nul tot twee jaar en sinds 2014 is er het tienerlabel ‘We are young by IKKS’. Leuk om te weten: de oprichter wilde het merk eigenlijk ‘X’ noemen. Omdat dat geen ideale merknaam is, werd die letter fonetisch opgeschreven: IKKS. Het Ranse modelabel is sinds 2015 een onderdeel van investeringsmaatschappij LBO France.

FOTO’S: IKKS.COM