TOP

Inspiratietip: Little Fashion Week Brussels

In voor meer inspiratie? Van 28 februari tot en met 2 maart 2014 wordt voor de eerste keer de Little Fashion Week gehouden. Een beurs in Brussel die beginnende ontwerpers promoot.

De Little Fashion Week wordt georganiseerd door Chocolat and Milk, een vereniging van jonge vrouwen die zich richt op vernieuwing en talent op het gebied van creaties voor kinderen. De federale en Waalse regering ondersteunen het evenement dat zich toespitst op modeontwerpers, illustratoren, meubelontwerpers en spelontwikkelaars. Allen actief in de markt van kinder-ontwerp.

Startende ontwerpers krijgen een kans
“We willen met de beurs vooral beginnende ontwerpers een kans geven”, vertelt Sandrine Bouillon, een van de organisatoren. “Het is voor kleine merken lastig om naar grote beurzen als Playtime, Kleine Fabriek en Pitti Bimbo te gaan. Dat is erg duur en beginnende merken kunnen zich dat niet veroorloven. We hopen dat startende ontwerpers op deze manier gezien worden en dat ze goed kunnen verkopen.”

Zestien nationaliteiten
Op de Brusselse beurs staan merken uit wel zestien verschillende landen. Onder andere Paade uit Litouwen is aanwezig, Wild Child uit België en Tamar Mogendorff uit Amerika. Vooral die laatste is een favoriet van Bouillon. “Maar Georges ME, La Petite Madeleine en Bao zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken.”

Geen subsidie
In juni 2013 werd de Little Fashion Week al aangekondingd. “Het is toen uiteindelijk niet doorgegaan omdat we geen subsidie kregen die we nodig hadden om het evenement op te zetten. Dit jaar is dit wel gelukt en proberen we het opnieuw.”

Het grote publiek
Little Fashion Week wordt van 28 februari tot en met 2 maart 2014 gehouden in complex van Tour&Taxis. Op de laatste dag is de beurs open voor het grote publiek.