TOP

Jake Fischer verkoopt meerderheidsbelang

Rob de Vos, oprichter van kinderkledingmerk Jake Fischer, heeft een meerderheidsbelang verkocht aan de ervaren kindermodeprofessional Saskia Geervliet.

Per 1 november heeft Saskia Geervliet een meerderheidsbelang genomen in het casual kinderlabel Jake Fischer. Zij vormt vanaf nu het directieteam samen met oprichter Rob de Vos, die als creative director verantwoordelijk zal zijn voor het concept, product, pr en marketing. “Wil je een merk uitbouwen, dan zul je er veel tijd, energie en creativiteit in moeten stoppen. En dat kunnen we samen veel beter”, legt De Vos uit. “De afgelopen tijd ben ik erg druk geweest met allerlei zakelijke randactiviteiten, waardoor ik er te weinig aan toekwam het merk verder te ontwikkelen. Nu kan ik me weer meer kan richten op het creatieve vlak, terwijl Saskia jarenlange ervaring heeft met het bouwen van merken. Dat vult elkaar mooi aan.” Geervliet werkte lange tijd bij Mexx, waar ze onder andere verantwoordelijk was voor de lancering van XX by Mexx. Verder bracht zij bij Noppies, Blue Rebel en O’Neill lijn in de collecties en interne organisatie.

Jeans

Een van de speerpunten van Geervliet is om de collectie completer te maken. De eerste stappen daartoe zijn in januari al zichtbaar in de najaarscollectie 2015/2016. Dan wordt jeans, ontworpen door Amerikaanse denimspecialisten, toegevoegd aan de collectie die tot nu toe vooral bestaat uit tops. Geervliet: “Daarnaast werken we aan een goed georganiseerde backoffice. Op tijd en betrouwbaar leveren is net zo belangrijk als de producten. Dat heb ik de afgelopen vijfentwintig jaar bij veel bedrijven ondervonden. Ik vind het belangrijk dat je als leverancier en retailer op elkaar kunt bouwen.” 

Verhuisd

Per 17 november is het hoofdkantoor van Jake Fischer verhuisd van Weesp naar de Leidsevaartweg 1 in Heemstede. De verkoop in Nederland blijft in handen van Flint Brands in Den Haag.