TOP
van den broek 100 jaar

Jubileum: Van den Broek BV bestaat 100 jaar en wordt Hofleverancier

Van den Broek BV, het Rotterdamse textielbedrijf achter het bekende babykledingmerk Feetje, vierde in mei 2022 haar 100-jarig bestaan. Het familiebedrijf heeft zich door de economische crisis in de jaren ’30 en het bombardement op Rotterdam in 1940 weten te slaan en heeft nu het Predicaat Hofleverancier ontvangen. Op 15 mei 2023 worden beide mijlpalen gevierd.

Het merk Feetje is één van de toonaangevende merken in de babykledingindustrie en werd opgericht door Van den Broek BV. Het eerste item dat Feetje op de markt bracht, de iconische wafelpyjama, is nu niet meer weg te denken uit de garderobe van menig baby en kind. Het merk lanceerde later ook meisjeskledingmerk Jubel en jongensmerk Sturdy.

Hofleverancier

In september 2022, kort na het 100-jarig jubileum, ontving Van den Broek BV het Predicaat Hofleverancier, een prestigieuze onderscheiding die door de koning wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats innemen in hun regio. “Het koninklijk hofleverancierschap is de kroon op ons eeuwfeest. Ik hoop dat Van den Broek en onze merken Feetje, Jubel en Sturdy nog vele jaren baby’s, kinderen en hun ouders blij en trots mogen maken,” aldus Roeland Hendriks, oud-directeur van Van den Broek BV.

Vierde generatie

Het Rotterdamse familiebedrijf heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en wordt nu geleid door de vierde generatie, Maurits Hendriks. Hij richt zich op de lange termijn en wil de koers van het bedrijf voortzetten. Het jubileum en het Predicaat Hofleverancier worden op 15 mei in kleine kring gevierd.

Op de foto boven: Roeland Hendriks 3e generatie, Maurits Hendriks 4e generatie en Moos Hendriks