TOP

Karl Lagerfeld start met kinderkleding

Vanaf het lenteseizoen van 2016 zal er twee keer per jaar een kinderkledingcollectie worden ontworpen door Karl Lagerfeld.

Mode-ontwerper Karl Lagerfeld verbreed zijn horizon. Karl’s to-do-lijstje zal vanaf 2016 elk halfjaar een kindercollectie bevatten. De collectie is geïnspireerd op rock ’n roll en zal een ready-to-wear lijn bevatten, inclusief accessoires. De Britse Vogue lichtte een tipje van de sluier op door een schets te publiceren die Karl Lagerfeld maakte voor de kindercollectie.

Samenwerking

De collectie heeft een doelgroep van baby’s tot en met 16-jarige jongens en meisjes. In Europa, het Midden-Oosten en Korea zal de lijn verkocht gaan worden, zo meldt Glamour. De kinderkleding wordt gemaakt in samenwerking met Children Worldwide Fashion, een van de grootste marktleiders op het gebied van kinderkleding in Europa. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor kinderkleding van modemerken Chloé, Burberry, DKNY en Marc Jacobs.

Logische stap

De ceo van Karl Lagerfeld, Pier Paolo Righi vertelde over de nieuwe lijn: “Deze kindercollectie geeft ons de kans om het ironische, coole en iconische DNA te delen met een breder publiek. Met de brede doelgroep die Karl Lagerfeld aanspreekt is het een logische stap om het uit te breiden naar kinderkleding.”