TOP

Kledingwinkels omzet 2,9 procent minder in maart 2023

Kledingwinkels hebben in maart 2,9 procent minder omgezet dan in maart 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume daalde nog meer, namelijk met 13,5 procent. De online kledingomzet deed het nog slechter met een omzetdaling van 10,9 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De winkels in schoenen en lederwaren tonen nog iets slechtere cijfers. In maart is er 7,1 procent minder omgezet dan in maart 2022 en het verkoopvolume was 11,9 procent lager.

Kleding doet het slechter dan de rest

Het zijn vooral de kleding-, schoenen en doe-het-zelf winkels die slechter hebben gedraaid. De rest heeft een stijging in zowel de omzet als het verkoopvolume gezien. De detailhandel als geheel deed 4,1 procent meer omzet in maart t.o.v. maart vorig jaar.

Bron: CBS

Online omzet slechter

De online omzet van kleding en modeartikelen was in maart 10,9 procent lager dan in maart 2022. Hiermee deed deze branch het als enige slechter dan een jaar geleden. Alle online omzet bij elkaar deed een gemiddelde stijging van 3,4 procent vergeleken met maart 2022. Onder online wordt verstaan zowel webwinkels met hoofdactiviteit verkoop via internet, als winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is.

Bron: CBS