TOP
stokke duurzaamheidsrapport

Stokke kondigt duurzaamheidsrapport aan

Stokke heeft haar eerste duurzaamheidsrapport aangekondigd, in samenwerking met een vooraanstaande universiteit. Het rapport beschrijft de ESG-ambities van het bedrijf, waaronder het verminderen van emissies, het invoeren van een circulair bedrijfsmodel dat begint met gerecycled polyester en het garanderen van ethisch verkregen materialen.

In 2022 sloot het Noorse bedrijf Stokke zich aan bij het Science Based Target Initiative om Scope 1, 2 en 3 emissies te meten en te verminderen en zich te verbinden tot verantwoorde inkoop van hout voor hun wereldwijd erkende kinderproducten. Stokke streeft ernaar om tegen 2030 al haar houtproducten te certificeren bij de Forest Stewardship Council. Het bedrijf wil ook eerlijke bedrijfspraktijken hanteren in de toeleveringsketen en werd daarom lid van SEDEX, een wereldwijde organisatie die bedrijven met elkaar verbindt om hun bedrijfspraktijken te verbeteren.

Het duurzaamheidsrapport beschrijft ook de uitgebreide strategie van het bedrijf op het gebied van de ontwikkeling van kinderen en duurzaamheid, gebaseerd op vijf van de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s). Stokke heeft in april 2022 een driejarig partnerschap met de Universiteit van Kopenhagen ondertekend.

Door deze samenwerking zal Stokke een driejarig promotieonderzoek financieren naar leren en sociale ontwikkeling aan de eettafel. Hierdoor krijgt Stokke wetenschappelijk onderbouwde inzichten die de bedrijfsstrategie en de ontwikkeling van nieuwe producten op het gebied van de ontwikkeling van kinderen kunnen verbeteren.

Stokke TrippTrapp

Jacob Kragh, CEO van Stokke, zegt: “De ontwikkeling van kinderen als ze jong zijn is een van de meest kritieke momenten in het leven van een kind, en wij geloven dat wij een belangrijke rol kunnen spelen in de manier waarop gezinnen samenkomen rond het eten. Deze samenwerking sluit goed aan bij onze missie om de band tussen ouder en kind te versterken en de ontwikkeling van kinderen te bevorderen”.

Stokke streeft ernaar om de vanzelfsprekende keuze te zijn voor ouders die duurzaamheid belangrijk vinden. Het bedrijf gelooft dat de meest duurzame producten de producten zijn die je nooit hoeft te vervangen. De producten van Stokke zijn niet alleen ontworpen met hoogwaardige functionaliteit voor comfort, maar ook om kinderen dichter bij hun ouders te brengen en lang mee te gaan.

Het driejarige partnerschap met de Universiteit van Kopenhagen is van groot belang voor de toekomstige werkzaamheden van de instelling. Dr. Johanne Smith-Nielsen, Associate Professor Ph.D. Klinische Psychologie en supervisor van het project, legt uit: “De eerste levensjaren hebben invloed op onze ontwikkeling gedurende ons hele leven. Elke interactie is een kans om te leren en te ontwikkelen”.