TOP
kledingwinkel omzet

Kledingwinkels omzet iets lager in juli 2023

Kledingwinkels hebben in juli 0,2 procent minder omgezet dan in juli 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume daalde meer, namelijk met 5,4 procent. De online kledingomzet deed het aanzienlijk slechter met een omzetdaling van 6,4 procent ten opzichte van een jaar eerder.

De winkels in schoenen en lederwaren deden het iets slechter. In juli is er 2,1 procent minder omgezet dan in juli 2022. Het verkoopvolume was 5,8 procent lager.

Kledingwinkels slechter dan het gemiddelde

In juli 2023 is de detailhandel in zijn totaliteit erin geslaagd om een omzetgroei van 5,0 procent te realiseren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, juli 2022. Echter, het verkoopvolume daalde met 2,8 procent. Binnen de foodsector steeg de omzet met 6,8 procent, terwijl de non-foodsector een groei van 3,0 procent liet zien. Bovendien werd er online een toename van 2,5 procent in de omzet genoteerd ten opzichte van het voorgaande jaar.

omzet deelbranches detailhandel juli 2023
Bron: CBS

Online omzet gedaald

De online omzet van kleding en modeartikelen was in juni 6,4 procent lager dan in juni 2022. De meeste andere branches lieten een plus zien. Alle online omzet bij elkaar deed een gemiddelde stijging van 2,5 procent vergeleken met juni 2022. Onder online wordt verstaan zowel webwinkels met hoofdactiviteit verkoop via internet, als winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is.

online omzet naar branch juli 2023
Bron: CBS