TOP

Label to watch: Little Rookies

Little Rookies is een Nederlands label dat grotendeels bestaat uit een uniseks collectie in mooie kleuren. Het milieubewuste label bestaat nu drie jaar. Tijd voor een nieuwe stap, vertelt eigenaar Sharon Bouma-McAdam. Aan de eerste bed- en lifestyleproducten wordt nu gewerkt.

Little Rookies bestaat nu drie jaar, hoe is het begonnen?

Oprichter Sharon Bouma-McAdam: “Zes jaar geleden is het idee ontstaan. Ik wilde graag een product maken wat goed is aan alle kanten. Van kwaliteit en pasvorm tot het productieproces. Het GOTS-certificaat is een must. Mijn insteek is idealistisch: geen kinderarbeid voor de kleding van kinderen en zo min mogelijk vervuiling en verspilling. De eerste collectie lanceerde ik in 2014.”

Little Rookies 2

Waar haal je je inspiratie vandaan?

“Mijn eigen kinderen zijn mijn muzes. Hun eigenheid en hun kijk op kleuren en comfort inspireren mij enorm. Ik zou heel graag een betere wereld voor hen en alle andere kinderen willen achterlaten.”

Little Rookies 3

Hoe kom je aan de naam van je label?

“Een ‘rookie’ is Amerikaans woord dat vooral in de sport wordt gebruikt. Het betekent ‘beginner’ of ‘nieuweling’. Dat zijn kinderen uiteraard ook. Vanaf hun geboorte horen, voelen, zien en doen ze veel dingen voor het eerst. Vandaar de naam Little Rookies. Mijn streven is om kinderen ook echt kinderen te laten zijn en ze ongehinderd alles voor het eerst te kunnen laten doen. Dus ik maak kledingstukken die ze daarin niet kunnen storen.”

Little Rookies 4 

 

Op wie richt Little Rookies zich?

“Op de milieubewuste moeder die houdt van onderscheidend kleurgebruik met een Scandinavische inslag, goede kwaliteit, eigenwijsheid en duurzaamheid.”

Wat is de kracht van het merk?

“Het merk staat op zichzelf, is onafhankelijk en niet trendgevoelig, maar wel te combineren met huidige trends. Op een sweaterdress na zijn alle kledingstukken uniseks. De collectie start vanaf maat 50/56 en gaat tot 110/116. Little Rookies staat bekend om het kleurgebruik, de kleuren zijn net een beetje ‘off’, waardoor pastels ook heel goed voor jongens kunnen en stoerdere kleuren ook heel goed voor meisjes. De stoffen zijn uiterst zacht en van zware kwaliteit, waardoor het lang mooi blijft.”

Little Rookies 5

Hoe zie je de toekomst van Little Rookies?

“Bed- en lifestyleaccessoires staan op de planning en worden op dit moment ontworpen en gesampled. In het algemeen is mijn doel is om onafhankelijk en creatief te blijven en het eigen karakter van Little Rookies te waarborgen. Ik blijf een maker. Liever ‘eigen’ dan groot.”

Waar kan de retailer Little Rookies bezoeken?

“Ik doe de verkoop zelf en ben in de mogelijkheid retailers te bezoeken of elders op locatie of bij mij op kantoor te ontmoeten. Heel flexibel eigenlijk.”

Little Rookies 6


Facts & Figures


Land van herkomst: Nederland

Land van productie: Portugal/ Griekenland

De retailprijs: rond de €40,-

Bestaat sinds: 2014

Hoeveel collecties inmiddels: 3

Doelgroep: Bewuste ouders die van natuur, cultuur en design houden

Website: www.littlerookies.nl