TOP

Lidewij Edelkoort over de trends voor zomer 2018: Transition

Op 22 november 2016 geeft Lidewij Edelkoort in theater de Meervaart een inspirerende presentatie over dé trends, kleuren en materialen voor zomer 2018.

In ‘Transition, the transformation of clothes, textiles and trends’ , zal Lidewij Edelkoort op de voor haar kenmerkende wijze de ontwikkelingen in trends, kleur, vorm en materiaal voor zomer 2018 tonen.                    

Lidewij Edelkoort: “Onze levensstijl weerspiegelt de schizofrene tijd waarin we leven met aarzelende ideeën en wollig percepties. We zitten constant in een transitie van de ene wereld naar de andere, van de ene werkelijkheid naar de volgende. Verontrustende tijden. Zoals altijd reageren textiel en kleding hierop met nauwkeurige onnauwkeurige design richtingen, vervagende grenzen, obscure codes, transformeren patronen en transfigureren vormen. Verbazingwekkende creatieve krachten worden ontketend en veranderingen zullen sneller tot stand komen dan verwacht. Het is alsof fashion begint te ontwaken uit zijn lange zelf geïnduceerde slaap. Het ontwerpen van kleding zal een waar geloof, de productie van basics een echte cult en het creëren van textiel een echte provocatie worden. Laten we onszelf openstellen voor een verandering van de regels met als doel een ingenieus pandemonium te creëren.”

New Materialism

Op het programma staat als eerste de presentatie ‘New Materialism’, waarin Lidewij Edelkoort de trends voor 2018 in lifestyle, materiaalgebruik en  kleurgebruik deelt. Ze vertelt hierin over de verschuiving van handwerk en vakmanschap naar de terugkeer van de machine als een extensie van onze creativiteit. Ook zullen de trends van het gebied van materiaal, meubels, home-accessoires en textiel, verlichting en vloerbekleding.

Bio-athletics

Daarna zal Lidewij Edelkoort in de presentatie ‘Bio-athletics, future asthetics inspired by insects’, de trends in ‘activewear’ delen op het gebied van kleur, innovatie hightech materialen en key silhouetten. Het samenbrengen van biometrie en activewear in een zoektocht naar de belangrijkste trends, kleuren, innovatieve hightech materialen en key silhouetten van morgen.

De prijs per persoon is €350,00. Studenten en docenten krijgen korting en betalen €200,00. Prijzen zijn excl. BTW en inclusief een trendboek met de trendthema’s van ‘Transition’.

Toegang: Kaarten voor de inspirerende trendpresentatie bestellen? Dat kan hier.

Programma: Bekijk hier het programma van de trendpresentatie.

Locatie: De trendpresentatie vindt plaats in theater De Meervaart in Amsterdam. 


Over Lidewij Edelkoort

Lidewij Edelkoort is een van ‘s werelds bekendste en meest vooraanstaande trend forecasters. Met haar intuïtieve begrip en analytische houding voor de wereld om ons heen, is zij als geen ander in staat verbanden te leggen tussen hetgeen er was, is en zal komen.

Haar bedrijf Trend Union adviseert een breed palet aan cliënten die haar vragen strategieën te ontwikkelen voor de toekomst van hun bedrijf. De trendboeken die tweejaarlijkse door haar worden gepubliceerd zijn kennisbijbels voor designers, productontwikkelaars en marketing managers van topbedrijven. Tot haar clientèle behoren bijna alle gevestigde bedrijven in mode, automobiel en cosmetica, maar ook steden, ministeries en musea.