TOP

Lief! Lifestyle failliet [update]

Lifestylemerk Lief! Lifestyle is failliet. De medewerkers zijn hier vorige week over geïnformeerd.

Lief! Lifestyle wordt in 2013 opgericht door Yvonne Woudstra. Het lifestylemerk is een succes en ligt al gauw bij verkooppunten zoals de Bijenkorf en Kids Factory. Vanaf 2006 opent Woudstra diverse eigen winkels, in 2007 gaat de webshop online. In 2007 wordt besloten samen te werken met diverse licentienemers, het bedrijf breidt hierna uit met tientallen productgroepen voor kinderen en volwassenen.

 


Televisie

 

In november 2013 worden de deuren van de tiende eigen winkel geopend: een conceptstore van 1.000 m² in Sliedrecht. Begin 2014 wordt de vernieuwde website gelanceerd, inclusief een Lief! blog. Voorjaar 2014 gaat Lief! Lifestyle een samenwerking aan met RTL Telekids. De populaire Lief! Lifestyle figuren Fien & Teun krijgen op de Belgische commerciële tv-zender VTMKZOOM een eigen kinderprogramma.

 

 

Ambitie

 

Het merk had de ambitie om in Duitsland en China vestigingen te openen. Twee jaar geleden werden een distributiedeal in China en verschillende licentiecontracten voor Noord- en Zuid-Amerika getekend. “Dit najaar liggen we bij Walmart en Target”, vertelt ceo John van den Herik in 2013 in een interview met RetailTrends. De keten kampte volgens hem met het feit dat de activiteiten sneller groeiden dan de organisatie. “Het versterken en verder professionaliseren van de organisatie heeft nu alle prioriteit”, aldus Van den Herik.

 

 

Internationale slag

 

Eric van Dam werd in september 2013 aangesteld als general manager. Van den Herik kon daardoor de operationele werkzaamheden delegeren. Voor de komst van Van Dam deed hij dat grotendeels zelf. “Qua tijd en aandacht gaat dat niet meer. Willen we onze internationale slag ook echt tot een succes maken, is dat nodig.” Volgens een woordvoerder van het bedrijf volgt later vandaag meer informatie over het faillissement. Het Fien & Teun event in Sliedrecht is zaterdag 2 mei gecanceld. Voorlopig zijn de eigen winkels in Bataviastad, het Belgische Brasschaat, Breda, Roermond en de conceptstore in Sliedrecht nog open. Het hoofdkantoor in Molenaarsgraaf is niet bereikbaar voor commentaar.

 

 

UPDATE

Inmiddels heeft Lief! Lifestyle bekendgemaakt dat er 4 mei jl. surseance van betaling is aangevraagd. Voor de consumenten heeft dit vooralsnog geen gevolgen, en zoals eerder vermeld blijven de Lief! Lifestyle filialen voorlopig open. John van den Herik wijdt de oorzaak van deze situatie aan “het huidige retailklimaat in Nederland.” Van den Herik: “Daarnaast hadden we te hoge overheadkosten in verband met de geplande internationale expansie die helaas te lang op zich heeft laten wachten. We betreuren deze situatie uiteraard ten zeerste, maar we hebben al onze hoop gevestigd op een doorstart in de nabije toekomst.” Het bedrijf hoopt op korte termijn meer informatie naar buiten te brengen over het faillissement.