TOP

Little Indians lanceert verzorgingslijn

Het Rotterdamse kinderkledingmerk Little Indians lanceert in juli 2017 een eigen verzorgingslijn. Hiervoor maakt het label gebruik van het online crowdfundingsplatform Kickstarter.

In de eerste editie van Bengels 2017 vertelde de eigenaar van Little Indians, Vanessa de Kock-Erasmus, dat ze met een verzorgingslijn wilde komen. Nu is de lancering van Little Indians Care een feit. De lijn bestaat uit een body and hair wash en een bodymilk die speciaal is ontwikkeld voor baby’s, kinderen en moeders. De producten zijn vrij van chemische stoffen en het hoofdingrediënt is het extract van de Calendula bloem.

LEES OOK: “Er zit zoveel meer in Little Indians, dat voel ik gewoon’

Kickstarter

De verzorgingslijn is op de markt gezet met behulp van het crowdfundingplatform Kickstarter. Kickstarter is een online platform voor ondernemers die een nieuw product lanceren. “Investeerders helpen mee met de lancering van Little Indians Care”, licht marketing medewerker Madhavi Mathoera  toe. “We willen onze verzorgingslijn later uitbreiden en hiervoor krijgen investeerders al de kans om kennis te maken met de eerste Little Indians Care producten. Daarnaast is het voor deze investeerders ook mogelijk om de eerste 7 dagen de producten tegen een aantrekkelijke korting te kopen.”  Geïnteresseerden kunnen tot en met één juli doneren.

Kinderkledingwinkels

Little Indians ontwikkelt de verzorgingsproducten niet alleen voor het kindje, maar ook voor de moeder. Little Indians Care ligt vanaf juli in verschillende kinderkledingwinkels in Nederland. Daarnaast is deze lijn ook online te koop via de website van het Rotterdamse kinderkledingmerk.

Huidproblemen

De Little Indians verzorgingslijn is ontstaan uit de huidproblemen die Vanessa zelf ervaart . De verzorgingslijn van het kinderkledingmerk bevat geen stoffen als parabenen, sulfaten (SLS/SLES), synthetische kleurstoffen, conserveermiddelen en phenoxyethanol.

Lifestyle

In 2014 is Little Indians opgericht door Erasmus. Vanessa miste stijlvolle en eigenzinnige kleding voor haar twee jongens. Met Little Indians wil ze een wereld creëren voor de kleintjes die past bij de lifestyle van de moderne moeder. De Little Indians producten worden onder fair trade omstandigheden geproduceerd en zijn verkrijgbaar in 200 winkels wereldwijd, waaronder Barneys in New York.