TOP

McGregor behoudt toch meer banen dan verwacht bij doorstart

Waar vorige week nog werd gezegd dat meer dan 200 oud-werknemers van McGregor hun baan wordt ingenomen door uitzendkrachten, is op maandag 1 augustus na gesprekken toch bekend geworden dat het gaat om 123 banen.

McGregor kwam vorige week naar buiten met het nieuws dat meer dan 200 oud-werknemers hun baan verliezen en uitzendkrachten hen zullen vervangen. Dit was in tegenstrijd met wat de eigenaren eerder zeiden. Vijfhonderd medewerkers zouden namelijk hun baan horen te behouden, maar dat werd dus ineens teruggeschroefd naar 300. Voor curator Marc van Zanten van CMS Derks Star Busmann kwam dit nieuwtje als een grote verrassing. Na gesprekken blijkt nu toch dat er meer plek is voor de oud-werknemers, dat laten de curatoren in een persbericht weten. Nu worden er nog ‘maar’ 123 mensen vervangen door uitzendkrachten van Randstad en behouden 377 hun baan.

Dit is nog altijd 123 werknemers minder dan beloofd, maar volgens de curatoren wordt nu ‘optimaal invulling gegeven aan de eerder afgesproken intentie om circa 500 Nederlandse ex-werknemers in dienst te nemen’.

Doorstart

Er werd verbaasd gereageerd toen McGregor twee weken geleden een doorstart maakte onder de vier bestaande aandeelhouders. Door pandrechten op vrijwel alle bezittingen stonden de aandeelhouders vooraan in de rij met crediteuren en konden ze biedingen van andere partijen blokkeren. Volgens de curator was dit echter wel de beste deal, mede dankzij het behoud van werkgelegenheid.

McGregor wil voortaal vooral via internet en shop-in-shops gaan verkopen. De voorraad van de 80 winkels probeert het bedrijf te verkopen aan concurrenten of franchisenemers.