TOP

TK Maxx opent twee nieuwe winkels in Nederland

Binnenkort is Nederland twee TK Maxx-filialen rijker. De outletketen is bezig met een uitbreiding in Nederland.

De Amerikaanse outletketen TK Maxx opent twee nieuwe winkels in Nederland. Dat meldt Retailnieuws.

De outletketen opent vestigingen in Heerlen en Den Haag, wat het totaal aantal winkels in Nederland op vijf zet. Voor beide vestigingen is TK Maxx op zoek naar medewerkers.

Vorig jaar oktober opende TK Maxx de eerste vestiging in Nederland. Eindhoven had de primeur en werd gevolgd door de filialen in Rotterdam en Groningen. In de winkel kunnen consumenten terecht voor mode, schoenen, tassen, lichaamsverzorging en interieurartikelen.

Geen onbekende

De outletketen is geen onbekende voor Nederland. In 1998 kwam het bedrijf naar Nederland, maar in 2001 vertrok TK Maxx weer uit Rotterdam, Alkmaar en Hilversum door tegenvallende verkoopresultaten.  Vorig jaar wilde de Amerikaanse keten een nieuwe poging wagen in Nederland. Dit vanwege het succes van de winkels in Duitsland. Het bedrijf maakt deel uit van TJX Companies en is een multibrand outletwinkel. TK Maxx koopt producten (restpartijen) van merken die ze vervolgens met 60 procent korting aanbieden. 

TK Maxx zou alle middelgrote steden in Nederland op het oog hebben. Op dit moment beschikt de outletketen over ruim vierhonderd vestigingen in Europa, maar wil dat aantal laten doorgroeien tot 975, inclusief vestigingen van meubelvariant HomeSense.