TOP

McGregor en Gaastra zijn een dik jaar na de doorstart alweer failliet

Het mag geen verrassing heten, maar de Doniger Fashion Group is failliet. Het moederbedrijf van McGregor en Gaastra is bankroet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Er hebben zich al kopers gemeld.

Het nieuwe avontuur heeft iets meer dan een jaar geduurd. Afgelopen maandag bleek dat er, na het vorige faillissement in juni 2016, toch weer problemen waren bij McGregror, Gaastra en Adam Menswear. Het huidige moederbedrijf Doniger Fashion bleek in financieel zwaar weer te zitten en vroeg daarop uitstel van betaling aan.

Winkels blijven open om kopers te trekken

Nu heeft de rechtbank ook het faillissement uitgesproken. De 600 werknemers zijn donderdagochtend ingelicht. Alle 75 winkels en de webshops van Gaastra, McGregor en Adam Menswear blijven vooralsnog open, volgens de curator om ‘de kansen op een succesvolle verkoop van de boedel en behoud van zo veel mogelijk werkgelegenheid te vergroten’ Er zouden zich meerdere geïnteresseerden bij de curator hebben gemeld, laat de woordvoerder weten. Welke dit zijn is niet bekend.

Joep van Straten, ceo van Doniger, zei maandag in het persbericht na de surseance nog: “Het is vreselijk voor alle werknemers dat we in deze situatie terecht zijn gekomen. We hebben met z’n allen echt geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt. We hebben geloof in onze sterke merken en we zullen alles in het werk stellen om een nieuwe toekomst voor de onderneming te vinden.”

Faillissement in 2016

In juni 2016 vroeg het vorige moederbedrijf faillissement aan. Dat resulteerde toen in een doorstart, onder een nieuwe naam van het moederbedrijf, door een overname via een management-buyout.

Lees ook: 

28/06/2016McGregor vraagt gedeeltelijk faillissement aan
De McGregor Fashion Group heeft op dinsdagochtend 28 juni faillissement aangevraagd voor een aantal onderdelen van het bedrijf.

14/07/2016Eigenaren McGregor brengen zelf een bod uit
De huidige eigenaren van de McGregor hebben volgens de curator een ‘superieur bod’ uitgebracht op de failliete modeketen.

15/07/2016McGregor maakt een doorstart onder een nieuwe naam
Het zat er aan te komen, het modebedrijf McGregor Fashion Group maakt een doorstart via een management-buyout. Met een nieuwe naam, twee (oud-)managers aan het roer en de aandeelhouders als financiers.