TOP

Brits warenhuis stopt met onderscheid tussen meisjes en jongens

Het Britse warenhuis John Lewis schrapt het onderscheid tussen jongens- en meisjeskleding. Het warenhuis komt tevens met een genderneutrale collectie voor kids.

John Lewis wil kinderen niet meer aanspreken op hun geslacht en labelt alle kledingstukken met ‘girls & boys’, meldt onder meer het AD. “We willen geen gender stereotypes versterken in onze John Lewis collecties en willen in plaats daarvan meer keuze en variatie bieden aan onze klanten, zodat de ouder of het kind kan kiezen wat het zou willen dragen”, legt hoofd van kinderkleding bij John Lewis, Caroline Bettis uit in de Independent.

Schooluniformen

Van de aparte jongens- en meisjesafdelingen is afscheid genomen, alle kleding hangt nu bij elkaar op de kinderafdeling, met uitzondering van de schooluniformen. Maar ook die hangen straks bij elkaar. Daarnaast heeft het Britse warenhuis een uniseks kledinglijn voor kinderen gelanceerd, met jurken met dinosaurusprint erop en topjes met ruimteschepen.

Verguisd

Het initiatief wordt in Engeland zowel geprezen als verguisd. Op social media krijgt het warenhuis complimenten voor deze stap, terwijl anderen er zeggen geen voet meer over de drempel te zetten.