TOP

Mijn shop is top: Dreumes Enzo

In deze rubriek gaat Bengels langs bijzondere kindermodewinkels. Wat maakt de shop zo top? Dit keer is de beurt aan Nicolette de Pauw, eigenaar van webshop Dreumes Enzo.

Hoe ben je begonnen met Dreumes Enzo?

 

“Dat is best cliché. Ik was zwanger en wilde de babykamer inrichten. Het was moeilijk om iets unieks te vinden. Veel vrouwen gaan naar Prenatal of Babydump, maar daar vind je overal hetzelfde. Tijdens mijn zwangerschapsverlof heb ik alle mogelijkheden wat betreft webshops bekeken, en zo heb ik langzaam maar zeker Dreumes Enzo opgezet.”

 

 

Hoe gaat het?

 

“We zijn altijd heel erg gegroeid, ook tijdens de crisisperiode. We zeggen; babyspullen hebben mensen altijd nodig. Ik merk dat er de laatste maanden meer luxere producten worden verkocht. Vroeger koos de consument één eyecatcher voor kinderkamer, de rest was basic. Nu wordt meer gekeken naar meerdere unieke items.”

 

 

Wat is het lastigste aan het voeren van een webshop?

 

“Ik heb mezelf alles aangeleerd en deed in het begin dan ook alles zelf. Dat gaat nu niet meer. Maar ik weet wel precies hoe veel alles kan kosten en hoe veel werk erin gaat zitten. Moeilijk vind ik kiezen waar je geld aan uitgeeft, wat betreft reclame op websites. De bedragen verschillen en je moet goed bedenken welke sites jouw geld waard zijn.”

 

 

Hoe onderscheid je je van andere online kindermodewinkels?

 

“Dat is heel moeilijk, er zijn heel veel webshops met een leuk assortiment. Ik probeer de groep te bereiken die unieke dingen niet kan vinden, hetzelfde probleem dat ik vroeger had. Ik onderscheid me door goed vindbaar te zijn, en maak van elke bestelling een echt cadeautje.”

 

 

Wat zijn je absolute bestsellers?

 

“Nog steeds het konijnennachtlampje. En werkelijk alles wat mintgroen is. De grijze Woodland kapstok loopt ook echt heel goed.”

 

 

Wat maakt jou een goede ondernemer?

 

“Ervaring die ik heb met internationaal zakendoen, ik heb veel inkoopervaring. Ik heb gemerkt dat dit een heel grote plus is, dat je van wanten weet wat betreft onderhandelen. Ik schrik niet terug als ik iets ergens vandaan wil halen, of contact op moet nemen met bedrijven in het buitenland.”

 

 

Facts & Figures

 

Eigenaar: Nicolette de Pauw

 

Personeel: “Een parttimer, mijn man is verantwoordelijk voor de financiële kant.”

 

Merken: o.a. Eina Design, Juul Design, Djeco, Kidsdepot

 

Open sinds: oktober 2011

 

Website en -winkel: www.dreumesenzo.nl

 

Dreumes Enzo 2

Nicolette de Pauw