TOP

Mint: “75 procent inkopers verwacht duurzamer in te kopen”

Duurzaam platform Mint deed onderzoek onder haar bezoekers op Modefabriek en daaruit blijkt dat driekwart van de inkopers verwacht meer duurzame mode in te gaan kopen.

Ter gelegenheid van de tiende jubileumeditie van het duurzame platform Mint werd er een onderzoek gedaan tijdens Modefabriek. Daaruit bleek onder andere dat driekwart van de inkopers op Modefabriek verwacht meer duurzame mode in te kopen. Daarnaast is 35 procent van deze inkopers (meer) sustainable fashion & lifestyle gaan inkopen door hun bezoek aan Mint.

Onderzoek

Het onderzoek werd gedaan door Mint op Modefabriek. De inkopers die de Amsterdamse modebeurs bezochten, konden een enquête in te vullen. Volgens het duurzame platform heeft een representatief aantal dit ook gedaan.

Positiever denken

Ruim een derde is positiever gaan denken over sustainable fashion & lifestyle door hun bezoek aan Mint. Mint-organisator Marieke Eyskoot reageert: “Dat zo veel inkopers door hun bezoek aan Mint sustainable fashion als een reëel alternatief zien, en het meer zijn gaan inkopen is een doorbraak.”