TOP

Mijn shop is top: Lovy Luxe Kindersieraden

In deze rubriek gaat Bengels langs bijzondere kindermodewinkels. Want wat maakt de shop zo top? Dit keer is de beurt aan Laura van den Brink van Lovy Luxe Kindersieraden.

Wat verkoop je in je webwinkel?

 

“Ik ben begonnen met parelsieraden voor baby’s, maar er kwam veel vraag naar persoonlijke cadeaus. Ik heb uitgezocht hoe ik dit het beste kon aanpakken, en het zijn handgestempelde zilveren bedeltjes geworden. Ik blijf het dichtbij wat ik mooi vind. In het begin verkocht ik baby- en kindersieraden. Maar mensen zoeken naar een specifieke sieraad, zoals doop of communie. Dat is hetzelfde, maar qua marketing en vraag/aanbod heb ik het een en ander aangepast.”

 

 

Waarom ben je de webwinkel begonnen?

 

“Hiervoor had ik webwinkel waar ik de kinderkleertjes van mijn dochter verkocht. Daar verkocht ik kindersieraden bij, die deden het uiteindelijk veel beter en het was makkelijker. Daar had ik bijvoorbeeld veel minder opslag voor nodig.”

 

 

Hoe bevalt de webwinkel tot nu toe?

 

“Heel goed. Ik heb mijn baan kunnen opzetten, dit doe ik nu fulltime. Het is een hele ommezwaai, ik zat altijd in marketing en communicatie, dat kan ik nu op mijn eigen bedrijf toepassen. Je hoort heel persoonlijke verhalen, dat kan verdrietig zijn: soms zijn sieraden een aandenken. Wat je maakt betekent soms echt iets, dat vind ik heel mooi.”

 

 

Je maakt alles zelf, is er geen behoefte om het op grotere schaal aan te pakken?

 

“Een tijdje geleden heb ik in Coccinelle gelegen, dat is voor mij zo’n beetje het hoogste wat betreft het kindermodesegment. Daar ben ik heel trots op, dat ze vonden dat ik bij hun merk paste. Toen had ik 15 verkooppunten in het land. Maar uiteindelijk verdiende ik er minder aan door de marge voor de winkel. En ik miste het klantencontact ontzettend. Daarom moest ik keuzes maken. Liever minder sieraden maar persoonlijk met mensen werken, dan 500 sieraden in de week er doorheen jassen.”

 

 

Wat zijn je absolute bestsellers?

 

“Een van de eerste armbandjes, de Lovely armbandjes. Die bevatten kristallen, een zilveren hartje en parels. En de armbandjes met Cambodjaanse geluksbelletjes. Die worden in Cambodja al heel lang traditioneel aan kinderen gegeven. Die brengen geluk, en het is natuurlijk heel leuk om dat verhaal erbij te vertellen als je de belletjes cadeau doet.”

 

 

Wat maakt jou een goede ondernemer?

 

“Ik denk dat ik heel goed naar klanten luister, en het is van grote waarde dat ik het merk echt ben. Ze weten dat ze bij mij bestellen, ik verkoop en onderhoud de contacten ook goed. Dat vind ik heel belangrijk.”

 

 

Wat zijn je toekomstplannen?

 

“Nu ben ik bezig om nog beter gevonden te worden in zoekmachines. Uiteindelijk wil ik verder gaan met de combinatie moeder- en dochtersieraden. En ik wil uitbreiden in België. Daar zijn tradities als doop en communie nog veel belangrijker dan in Nederland.”

 

 

Facts & Figures

 

 

 

Eigenaar: Laura van den Brink

 

Open sinds: 1 januari 2008, en sinds vier jaar een eigen studio in Den Haag

 

Website en -winkel: www.lovy.nl

 

Wil je met jouw kindermodewinkel deelnemen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie@bengels.nl ovv ‘Mijn shop is top’.

 

Lovy 1

 

Lovy 3

 

Lovy 4

 

Lovy 5