TOP

Mijn shop is top: Puk en Muk in Budel

In deze nieuwe rubriek gaat Bengels langs bijzondere kindermodewinkels. Want wat maakt de shop zo top? Dit keer is de beurt aan Puk en Muk in Budel.

Puk en Muk in Budel bestaat dit jaar 15 jaar. Bengels sprak met eigenaar Henny Stevens over haar jubileum en ondernemerschap.

Hoe ben je de kindermodebranche ingerold?

“Voor mijn drie zoons kon ik nooit leuke kleding vinden, daar ergerde ik me aan. Daarnaast kom ik uit een ondernemersfamilie. Op een gegeven moment besloot ik marktonderzoek te laten doen, en het bleek dat meer mensen in de regio mooie kinderkleding misten. Zodoende ben ik gestart met Puk en Muk, nu alweer 15 jaar geleden.”

 

Waarom is jouw shop top?

“Het is mijn vierde kind, ik ben er altijd mee bezig. Die bezieling hangt zeker samen met het succes. Service is een groot goed, klanten kunnen kleding op zicht meenemen, als het naar wens is mogen ze het komen betalen. Ik ben zes dagen per week aan het werk in de zaak, en weet van 85 procent van de klanten wat er in de kast hangt, zo geef je gedegen stylingtips.”

 

Wat maakt volgens jou een goede ondernemer?

“Als ondernemer moet je altijd op zoek zijn naar iets nieuws, heel scherp blijven op de inkoop. Durf in te springen op iets nieuws en koop goed bij. De jogg jeans van het merk Blue Rebel waren vorig seizoen zo’n succes, daar heb ik 250 stuks van verkocht vorig seizoen. Omdat ik niet heel mijn budget opmaak tijdens het inkopen, kan ik bijbestellen wat goed loopt. Dat is volgens mij slim ondernemen.”

 

Wat waren je bestsellers het afgelopen seizoen?

“Van het merk Ninni Vi verkochten we op dag 1 zo’n 85 procent van de voorraad. Dat kwam donderdagochtend binnen, en was ‘s avonds bijna op. Klanten maakten gewoon ruzie in de winkel om een bepaald artikel, we hebben die dag veel mensen moeten teleurstellen.”

 

Wat is het grootste verschil met de kindermodebranche nu en 15 jaar geleden?

“Klanten kochten in januari en februari hun kast vol. Nu zijn er klanten die er vroeg bij zijn, klanten die vooruit kopen en klanten die een bepaald item nodig hebben. Er wordt evengoed nog veel geld uitgegeven, alleen is de consument selectiever en is op zoek naar extra’s als goede service en een leuke sfeer.”

 

Heb je nog tips voor collega-ondernemers in de branche?

“Koop niet je hele budget op, houd ruimte voor bestsellers en durf risico’s te nemen. Veel collega’s zijn bezig met wat anderen doen, en brengen door vroege kortingen onrust in de markt. Ik ben van mening dat je van je eigen kracht moet uitgaan.”

 

Facts & Figures


Eigenaar: Henny Stevens

 

Adres: Nieuwstraat 14

 

Personeel: 1 fulltime, 1 parttime en een zaterdaghulp

 

Merken: o.a. Ninni Vi, Vingino, Retour, Flo, Indian Blue en Baker Bridge.

 

Locatie: “Middenin het centrum op een A-locatie.”

 

Winkeloppervlakte: 130 vierkante meter

 

 Open sinds: augustus 2000

 

Website en -winkel: www.pukenmukbudel.nl

 

Wil je met jouw kindermodewinkel deelnemen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie@bengels.nl ovv ‘Mijn shop is top’.


Mijn shop is top Puk en Muk Budel 1  


Mijn shop is top Puk en Muk Budel 2