TOP

Mijn shop is top: Studio MK

In deze nieuwe rubriek gaat Bengels langs bijzondere kindermodewinkels. Want wat maakt de shop zo top? Dit keer is de beurt aan het in februari geopende Studio MK in Almelo.

Kinderkledingspeciaalzaak Studio MK is gericht op kindermode voor jongens en meisjes in de matenserie 92 tot en met 176. De keuze om naast een webshop een stenen winkel was voor eigenaar Anke Huis in ‘t Veld-Vodegel een kwestie van timing.

 

Meestal volgt een webshop ná een stenen winkel.

 

“Dat klopt. Toen ik 7 jaar geleden met de webwinkel begon combineerde ik dat met een baan in de zakelijke dienstverlening en waren mijn kinderen klein. Dat was geen goed moment voor een stenen winkel. Eind vorig jaar groeide de wens om een stenen winkel te openen en waren de kinderen groot genoeg. Nadat ik de knoop doorhakte had ik binnen een week een pand.”

 

Waarom gaat de stenen versie van Studio MK een succes worden?

 

“Consumenten hebben weer zin om naar de winkel te gaan, daar ben ik van overtuigd. Daarom moet je nu starten, over 2 jaar ben je te laat. Nu kun je je als speciaalzaak onderscheiden en liggen er kansen. Ik heb een aantal retailers gesproken die ermee stoppen, niet omdat het slecht gaat maar omdat ze langetermijncontracten moeten tekenen. Mijn voorwaarde was een flexibel huurcontract en dat is gelukt.”

 

Wat maakt de shop top?

 

“Studio MK is een stoere winkel, luchtig en licht opgezet en niet propvol. Zo houdt de consument overzicht. Mocht ik de groei gaan maken waarop ik hoop, dan heb ik daar de ruimte voor. En ik heb ruime paskamers, opvallend meubilair van steigerhout en goede afschermende gordijnen. Dat laatste vinden vooral tieners heel prettig. En ik bied juist de merken die je niet veel in de regio tegenkomt. Sowieso was er weinig onderscheidende kinderkleding verkrijgbaar in Almelo.”

 

Wat zijn je bestsellers?

 

“Alle merken doen het wel heel goed. Maat 152-164 is een belangrijke maat; die kinderen willen geen kleding van ketens maar kunnen vaak nog geen dames- en herenkleding aan. Frankie & Liberty vinden m’n klanten heel leuk want het is geen doorsnee merk. Dat verkoopt super.”

 

Wat zijn jouw sterke kanten als ondernemer?

 

“Ik doe het met m’n hart, het is pure passie. Maar zeker ook met m’n hoofd. Daarnaast stel ik mezelf tijdens inkopen de vraag: waar zal m’n dochter voor vallen? Daar leer ik veel van. En niet alleen je eigen smaak inkopen; dat is een valkuil. Ik probeer me niet te laten leiden door anderen.en onderscheidend te zijn. Ten slotte duurt eerlijk ondernemen volgens mij het langst: als een ouder niet enthousiast is maar een kind wel, houd ik me ook in.”

 

Facts & Figures

 

Eigenaar: Anke Huis in ‘t Veld-Vodegel

 

Adres: Grotestraat 106 in Almelo

 

Personeel: “Ik doe het alleen.”

 

Merken: o.a. Indian Blue Jeans, Jake Fischer, Petrol, Antony Morato, Frankie & Liberty, June-D, Puerl 19, Reset, Kidz-art, Bomba, DutchDreamDenim, Quapi en Vingino.

 

Locatie: A

 

Winkeloppervlakte: plusminus 100 vierkante meter

 

Open sinds: “De stenen winkel februari 2015, de webwinkel sinds januari 2008.”

 

Website en -winkel: www.studiomkk.nl

 

Wil je met jouw kindermodewinkel deelnemen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie@bengels.nl ovv ‘Mijn shop is top’.