TOP

Mijn shop is top: TOF kinderkleding

In deze nieuwe rubriek gaat Bengels langs bijzondere kindermodewinkels. Want wat maakt de shop zo top? Dit keer is de beurt aan Henriƫtte Kooi, eigenaar van TOF Kinderkleding in het Groningse Haren.

Hoe ben je de kindermodebranche ingerold?

 

“Dat is een combinatie van passie voor kinderkleding, kinderen en ondernemen. Ik ben een echt winkeldier: als klanten binnenkomen wil ik dat ze zich welkom voelen. En ik ken bijna al mijn vaste klanten bij naam. In de winkel voel ik me echt op m’n best, elke dag hier is een cadeautje. Zodra ik de deur ‘s ochtends opendraai word ik al blij, en van tevreden klanten word ik al helemaal gelukkig.”

 

 

Hoe bevalt 2015 tot nu toe?

 

“We gaan heel goed en plussen flink. Drieënhalf jaar geleden gingen we open, momenteel zitten we nog echt in een groeifase. Het gaat echter zo voorspoedig dat we in januari het magazijn bij het winkeloppervlakte hebben getrokken. We konden onze spullen gewoon niet meer kwijt. In de buurt zitten nog een paar andere kindermodewinkels, maar we hebben wat mij betreft geen last van elkaar. Sterker nog; we vullen elkaar aan: geen merk in ons assortiment is namelijk gelijk. Als ik het niet heb, stuur ik m’n klanten zelfs naar hen toe.”

 

 

Hoe onderscheid je je van andere kindermodewinkels?

 

“Ik sta altijd zelf in de winkel en weet heel goed wat vaste klanten willen. Het contact met klanten is daarnaast heel warm. Is het bijvoorbeeld rustig, dan speel ik eventjes met de kinderen en is het ijs snel gebroken. We kennen elkaar bij naam en ze komen zelfs naar me toe om hun zwemdiploma te laten zien.”

 

 

Hoe houd je de winkel in de schijnwerpers?

 

“Het souterrain verhuur ik aan een kinderfotograaf . Elk seizoen fotografeert zij mijn vaste klantjes die model staan voor de nieuwste collecties, die beelden toon ik op een beeldscherm in de etalage. Tijdens braderieën organiseer ik altijd iets, dit jaar installeer ik een klittenbandmuur voor de kinderen. En ik ben druk met social media zoals Facebook en Twitter. Laatst kregen klanten een T-shirt als ze een bepaald bericht liketen. En in samenwerking met de fotograaf konden mensen een shoot en kadobon voor in de winkel winnen.”

 

 

Wat zijn je absolute bestsellers?

 

“De spijkerjumpsuit van Dutch Dream Denim was binnen 2 weken uitverkocht. De merken O’ Chill en Someone gaan heel goed en zijn eigenlijk alweer bijna uitverkocht. Die hebben veel jurkjes in de collecties en deze gaan heel hard. Dit seizoen had ik wel 42 verschillende soorten, en die verkoop ik allemaal. Klanten zoeken het specifiek bij mij, ik ben er echt de winkel voor. Voor meiden heb ik over het algemeen veel rokjes en jurkjes.”

 

 

Voor welke momenten doe je het?

 

“Wanneer kinderen huppelend de winkel uitgaan. Laatst noemde een klantje me ‘mevrouw Tof’, dat vond ik zo geestig. Kleintjes krijgen een spekje en een ballon als ze de winkel uitgaan, of ze iets kopen of niet. Laatst rende een jongetje naar binnen en zei ‘ik mag niet om een spekje vragen.’ Dat vind ik zo leuk, daar word ik echt vrolijk van.”

 

 

Wat is de toekomst van TOF kinderkleding?

 

“Groter groeien qua pand kan niet, dat kan ik niet in m’n eentje aan. Nu is het zo, dat wanneer een item op is, ik iets anders ophang. Zo’n 3 tot 4 keer per seizoen verandert de boel. Meer van een item inkopen kan niet, want dan loop heel Haren in hetzelfde jurkje. Dat wil ik anders doen, alleen wordt inkopen dan pas echt een uitdaging. In de toekomst zal er dus personeel bij moeten komen. Want hoewel mijn familie enorm meehelpt, kan ik dan echt niet meer zonder.”

 

 

Facts & Figures

 

Eigenaar: Henriëtte Kooi

 

Adres: Rijksstraatweg 131

 

Personeel: geen

 

Merken: o.a. Jubel, Feetje, Sturdy, ‘O Chill, Blue Seven, Z8, Noppies

 

Locatie: “A2: in het centrum maar net aan de buitenkant.”

 

Winkeloppervlakte: Sinds de verbouwing 120 vierkante meter

 

Open sinds: 2011

 

Website: www.tofkinderkleding.nl

 

Wil je met jouw kindermodewinkel deelnemen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie@bengels.nl ovv ‘Mijn shop is top’.


Mijn shop is top TOF kinderkleding 1   


Mijn shop is top TOF kinderkleding 2 


Mijn shop is top TOF kinderkleding 3