TOP

Modekleuren kindermode voor winter 2018-2019: stylingtips van onze trendwatchers

Wat worden volgend winterseizoen de basiskleuren, en wat de accentkleuren? Bij de nieuwe kleurkaarten met modekleuren voor winter 2018-2019 die abonnees van Bengels hebben ontvangen bij editie 1, 2018, horen behalve de praktische ‘handleiding’ in het blad ook deze stylingtips van Textilia’s trendwatchers.

Kindermode, stylingtips van Tineke Igel

Voor kinderen wordt het een winter vol mysterieuze donkere bostinten. Nachtblauw ter vervanging van zwart, donkerrode- en aubergine tinten met ‘loden groen’ worden opgelicht door glanseffecten en felle tinten voor ufo-effecten. Paars en lila zijn in opkomst en camel en caramel worden gebruikt om grafische vintage kleurcombinaties en nieuwe colourblockings te creëren. Grijs en wit zijn onmisbaar en maken het kleurbeeld af.


Vrouwenmode, stylingtips van Christine Boland

VROUW TRENDY Onverwachte combinaties met disruptieve accenten; vibrerende pastels worden gebruikt naast diepe donkere kleuren. Mysterieus nachtblauw met als contrast vervaagd groen geeft net dat magische sprankeltje. Het gebruik van lila, knalgroen en paars zorgt voor een trendy en vernieuwend effect. Warme combinaties met roden worden opgefrist met lila en peach. Metallics verrijken dit palet.

VROUW KLASSIEK Warme winterse roden met bruin en okergeel voor een multicultureel geïnspireerd kleurbeeld. Contrasterend blauw geeft verdieping. De khaki’s en groenen versterken het herfstgevoel. Verzadigde donkere kleuren in contrast met lichte zachte kleuren zorgen voor spannende combinaties en geven lucht, licht en vernieuwing aan dit warme, diverse kleurbeeld. Glansmaterialen geven nog een extra sparkle.

Tekst gaat verder onder de foto.

Kleurkaarten Winter 2018-2019 B

 


Mannenmode, stylingtips van Mehtap Gungormez

MAN TRENDY Er is opmerkelijk veel kleur voor trendy mannen. We zien vooral allerlei retrotinten die met elkaar worden gecombineerd, zoals beige met oranje, rood en wit. Daarnaast zorgen bijzondere kleurcombinaties voor een vernieuwend geheel. Blauwtinten – van diepdonkerblauw tot felle indigotinten – zijn erg belangrijk, net als mos- en legergroen in verschillende gradaties.

MAN KLASSIEK Rijke kleuren als donkerbruin, -blauw, -rood en -groen vormen de basis van het kleurenpalet dit winterseizoen en zorgen voor een klassieke look. De combinatie van deze basiskleuren met donkerbeige en typische herfstachtige accentkleuren resulteert in een chic contrast. Daarnaast geeft neutraal grijs een frisse, eigentijdse draai aan het geheel.

Tekst gaat verder onder de foto.

Fendi Winter 2018-2019 Credit Jeroen Snijders Prada Winter 2018-2019 Credit Jeroen Snijders


Street X Active, stylingtips van Jan Agelink

Deze winter draait het om een combinatie van een donker palet met bosgroen, wijnrood en warm gebrand geeloranje in combinatie met zachte, ijle pastels. Grafische vlakken, fontprints en kleuraccenten krijgen door deze nieuwe kleurcombinaties een frisse impuls en een nieuw elan.


Schoenen, stylingtips van Jan Agelink

Het kleurbeeld voor schoenmode is warm en zacht met veel roodbruintinten en roze-oranje schakeringen. Het exotische en overvloedig gedecoreerde modebeeld wordt in schoenen doorgezet. Aaibare suèdes, fluwelen textielsoorten en harige materialen worden veelvuldig toegepast. Donkerblauw, bos- en een zeegroen zorgen voor enig contrast en een koel palet.

Tekst gaat verder onder de foto.

Kleurkaarten Winter 2018-2019 A


Bodyfashion, stylingtips van Stijlinstituut Amsterdam

Het kleurbeeld is vriendelijk en tamelijk kleurrijk voor de winter. Een vooral warme en sensuele mix waarbij het niet draait om contrasten, maar om tonen die zich mooi laten combineren met zowel elkaar als met de huid. Monochrome en uitgebalanceerde combinaties, zoals oranjerood met bruin, en skin met geel zijn verfijnd en in harmonie met elkaar. De lichtere tonen zijn voor lingerie met kant, met meer detail en met nostalgische referenties. De zwaardere tinten zoals bruin, diepblauw, bietenrood en oranjerood worden gebruikt voor een gestileerder, dynamischer en technischer beeld.


 

Heb je geen abonnement op Bengels, maar wil je toch de kleurkaarten met de modekleuren voor winter 2017-2018 ontvangen? Bestel ze hier.