TOP

Muy Malo stopt er voorlopig mee

De zomercollectie 2014 van Muy Malo is voorlopig de laatste. Dat heeft het Nederlandse meisjesmerk maandag 14 april bekendgemaakt.

De veranderende en moeilijke omstandigheden in de retailmarkt heeft Muy Malo parten gespeeld. “De laatste jaren is het speelveld enorm gewijzigd. En dat werkt natuurlijk ook door naar het merk”, verklaart mede-oprichter en agent Joan den Exter.

“De markt dwingt je bepaalde keuzes te maken die soms niet helemaal passen bij het merk en dat willen we niet”, vult zakelijk partner Trudie Wijnen aan. “We willen altijd uitgaan van onze creativiteit en dat raakte de laatste tijd onderbelicht.” Daarom is het tijd voor een herbezinning. Den Exter: “Misschien dat we Muy Malo weer oppakken, misschien ook niet. Het blijft natuurlijk een prachtig merk.”

Service

De najaarscollectie 2014/2015 die afgelopen januari werd gepresenteerd wordt dus niet uitgeleverd. Muy Malo, verkrijgbaar bij zo’n 160 verkooppunten, geeft aan ondernemers voorlopig gewoon de service te blijven leveren vanuit het kantoor in Ulvenhout.

Kleurrijk

Het uitgesproken en kleurrijke Muy Malo bestaat sinds 2006 en is naast Nederland verkrijgbaar in België, Duitsland en Zwitserland. In de zomer van  2009 werd de even uitbundige jongenslijn Molto Buffo gelanceerd. Enkele seizoenen later stopte de kindermode-onderneming met de jongenscollectie om zich weer volledig te focussen op meisjesmode.