TOP

Nelson breidt uit met vijf nieuwe winkels

Schoenenketen Nelson krijgt er deze maand vijf nieuwe vestigingen bij. Dit weekend openen de deuren van de filialen in Heerlen en Maastricht, later deze maand volgen winkels in Utrecht, Roermond en Den Bosch.

Dat meldt Nelson Schoenen in een persbericht. De winkels zijn gevestigd in voormalige Dolcis-locaties. Nelson nam in februari 2016 twintig van de zestig filialen over, die worden verbouwd tot Nelson-vestigingen. “Het openen van deze nieuwe winkels op belangrijke A-locaties in Nederland is voor ons een belangrijke stap richting de landelijke uitbreiding van ons winkelbestand”, zegt marketing manager Laura van Dam. “We zijn dan ook heel trots op het resultaat.”

Nelson premium-store Amsterdam 1 

Optimale presentatie

De focus ligt op ‘beleving en service voor de klant’. Dit uit zich volgens Van Dam in het interieur van de nieuwe winkels. “Ze zijn voorzien van sfeervolle elementen, passend bij de stad waar ze zijn gevestigd, en bieden alle mogelijkheden om de collectie zo optimaal mogelijk te presenteren.” Daarvoor maakt de keten gebruik van webzuilen, die toegang geven tot de webshop. Is een schoen in de winkel niet in de juiste maat of kleur op voorraad, dan kan deze via Nelson.nl alsnog besteld en bij de klant thuisbezorgd worden.

Nelson premium-store Amsterdam 2

 

Premium-concept

De winkels in Den Bosch en Utrecht zijn de tweede en derde ‘premium’-store van de schoenenketen. De eerste werd in het voorjaar van 2016 geopend aan de Nieuwendijk in Amsterdam. De naam heeft zowel betrekking op de collectie – die is aangevuld met exclusievere merken uit het hoogsegment, zoals Tommy Hilfiger en Calvin Klein – als het innovatieve karakter van de stores. Zo zijn ze voorzien van mobiele kassa’s, waardoor de aankoop op iedere plek in de winkel kan worden afgerond.

Nelson premium-store Amsterdam 4

Foto’s: Nelson Schoenen (Premium store in Amsterdam)