TOP

Nieuw: Claesen’s Mini [interview]

Het Nederlandse (onder)modemerk Claesen's introduceert een babycollectie voor de allerkleinsten: Claesen's Mini. Bengels sprak met stylist Shirley van Boven.

Waarom een nieuwe babycollectie?

 

“Er was veel vraag naar vanuit onze klantenkring. We voerden al babykleding van maat 50 tot en met 86, maar dat waren gecombineerde maten. Claesen’s Mini bestaat uit losse maatjes. Het is een compleet programma met onder andere rompertjes, vestjes en truitjes met korte en lange mouwen en bijpassende broekjes.”

 

 

Hoe ziet de collectie eruit?

 

“Je vindt er prachtig pointelle katoen met een stervormig patroon in terug, er zijn kimonorompertjes of cross over onesies waarbij de opening aan de zijkant zit. Het hoofdje hoeft hierdoor niet door de opening, wat natuurlijk veel fijner is. Daarnaast zie je ook truitjes met deze handige sluiting, een babymutsje, een slabbetje, rompertjes van fluweel, details zoals gehaakte, kanten randjes, heel lieve kleine kraagjes en de kleuren zachtroze, zachtblauw en wit. Zowel effen als met streepjes.”

 

 

Wanneer kunnen retailers kennismaken met de collectie?

 

“Dat wordt tijdens Kleine Fabriek. Momenteel hebben we nog geen samples, zelfs ons personeel heeft de kleding nog niet kunnen zien. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de retailers Claesen’s Mini ophangen in de winkel en niet in doosjes presenteren. Consumenten voelen en zien het dan veel beter. Bij aankoop krijgen ze een mooie cadeauverpakking.”

 

 

Heeft Claesen’s meer nieuwe plannen voor de toekomst?

 

“We zijn van plan om veel meer leveringen te doen. Met Kerstmis, Valentijn, maar ook dagen zoals vaderdag. Zo houden we de consument tevreden die gewend is aan regelmatig nieuwe input.”

Claesens ss16 2

De Claesen’s Valentijnslevering 2016.