TOP

Nieuw kindermodemerk: Legends22 [interview]

Uit de keuken van kindermodemerk Lofff komt het gloednieuwe jongensmodemerk Legends22. Bengels sprak met Sabine Alberts, vertegenwoordigster van het merk.

Waarin onderscheidt Legends22 zich van andere merken?

 

“Vanuit de markt kregen we ontzettend veel vraag om een jongenslijn toe te voegen aan ons assortiment merken. Omdat hier blijkbaar zoveel behoefte aan is, zijn we de uitdaging aangegaan. Legends22 onderscheidt zich door een hoge draagbaarheidsfactor, comfort, goede uitstraling en betaalbaarheid. Dit zijn elementen die op dit moment onmisbaar zijn voor een sterke merkpositie.”

 

 

Hoe omschrijf je het merk?

 

“Legends22 is het stoere broertje van LoveStation22. Door de combinatie van een meiden- jongenslijn brengen we een mooi concept. Beide merken zijn voornamelijk opgebouwd uit hoogwaardige tricot en hebben overeenkomende elementen. Dit zorgt ervoor dat de retailer een mooi totaalpakket aan kan bieden. Maar er kan ook worden ingespeeld op de vraag om een broertje/zusje of neefje/nichtje in dezelfde stijl te kleden.”

 

 

Wat zijn de key pieces?

 

“Komend zomerseizoen bieden we een pilot collectie. In de collectie zijn fotoprints, felle kleuren en catchy details goed vertegenwoordigd. Al met al is het vooral een kleurrijk en commercieel geheel. Uiteraard zijn er een aantal items waar alle retailers voor gaan, voor dit seizoen is dat toch wel het palmbomenthema. Deze is fris, stoer en vooral zomers. Volgend winterseizoen gaan we de collectie uitbreiden, dit zal minimaal een verdubbeling van het huidige aantal stijlen betekenen.”

 

 

Wat voor jongetje draagt Legends22?

 

“Legends22 is voor stoere, avontuurlijke boys.”

 

 

Hoe werken jullie samen met de retailer?

 

“Onze service ligt er hoog, dat geldt niet alleen voor Legends22, maar ook voor LoveStation22 en LoFff Girls en LoFff baby. Dat ligt simpelweg aan de aard van ons bedrijf. Legends22 hanteert geen minimum instapafname, hierdoor wordt de drempel om het merk te proberen laag. Daarnaast werken we met een online B2B-voorraadsysteem. De retailer kan hiermee in het seizoen bijspringen daar waar nodig, er mag per stuk bijbesteld worden.”

 

 

Welke beurzen is Legends22 te zien, waarom juist daar?

 

“Ieder seizoen staan wij met al onze merken op Kleine Fabriek, dit is toch wel dé gelegenheid om je merken te presenteren.”

 

 

Wat kun je vertellen over de opbouw van de collectie?

 

Legends22 is beschikbaar in de maten 92 t/m 152, overigens vrij in te delen. De basismarge is 2,3 maar met een betalingskorting van 10 procent is een 2,5 marge te behalen. De Legends22 collectie is opgebouwd uit voornamelijk bovenstukken. In een prijsrange vanaf €19,95 t/m €29,95 voor shirts en voor vesten en jackets vanaf €39,95 t/m €44,95.”

 

Legend 22 2

 

Legend 22 3

 

Legend 22 1