TOP

Bestseller kindermode: Pitti Kids in Hilversum

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Annemiek Poppes van Pitti Kids in Hilversum: “Samen met nog wat andere winkels uit de straat willen we een modeshow organiseren.”

Annemiek Poppes is eigenaar van Pitti Kids. Ook haar is de trend van joggjeans niet ontgaan: “Ik heb net een nieuw joggbroekje binnengekregen van Blue Pepper Industries, die loopt heel goed.”

Zowel de babykledingcollecties als de kinderkledingcollecties lopen goed bij Pitti Kids. “Je merkt alleen wel dat de grote jongens tussen wal en schip vallen. Voor volwassenkleding zijn ze nog te klein en kinderkleding groeien ze uit.”

Flared jeans

“Je ziet de flared jeans nu veel maar dat wil nog niet populair worden bij de kinderen. De skinny broeken daarentegen blijven erg populair maar ook de joggingbroekjes doen het goed. Breisels lopen tijdens de winter wel erg moeilijk. Kinderen vinden het niet lekker zitten en moeders vinden het lastig met wassen.”

Social media

“Ik ben erg actief op Facebook. E-mail gebruik ik ook maar dat doe ik heel selectief. Eigenlijk alleen wanneer er sale is of als er nieuwe merken binnen zijn. Sinds kort heb ik ook Instagram.” Annemiek merkt dat promotie via social media goed aanslaat en dat het een krachtig promotiemiddel is.

Modeshow

“Ik organiseer nog geen speciale activiteiten of evenementen omdat ik erg druk ben met de winkel. Het staat wel op de planning. Samen met nog wat andere winkels uit de straat willen we een modeshow organiseren.”

Nieuw seizoen

Annemiek heeft geen nieuwe opvallende items ingekocht voor het nieuwe seizoen. “Er was niet iets wat me echt opviel, wat echt innovatief was. De kleuren zijn natuurlijk wel anders, veel oranje, groen en geel. Verder zie je de joggjeans en de gewone jeans veel, maar ik heb gewoon leuke items ingekocht.”

Voor de komende periode verwacht Annemiek dat het drukker zal worden. “De economie is aangesterkt maar ook zijn er twee winkels hier in de buurt gestopt waardoor wij het drukker krijgen.”

Pitti Kids is te vinden aan de Gijsbrecht van Amstelstraat 162 in Hilversum.