TOP
Bear & Mees

Nieuw kinderschoenenlabel: Bear & Mees

Na tien jaar de schoenenlijn voor Fabienne Chapot ontworpen, geproduceerd en verkocht te hebben, vond Ellen Rijntjes het tijd voor de wat kleinere maten. Bengels sprak met haar over haar dier- en milieuvriendelijke kinderschoenenmerk Bear& Mees.

Waarom de keuze voor een nieuw label?

“Toen ik zelf kinderen kreeg viel het met op dat er te weinig leuk uitziende, kwalitatieve en betaalbare kinderschoenen te koop zijn. Ik heb twee zonen, Beer en Mees. Iemand zei een keer: ‘Wat grappig dat jij je zonen naar dieren hebt vernoemd’. Daar had ik nooit bij stilgestaan, maar ik zag meteen een logo voor me met een dierenthema. Ik heb er uiteindelijk ‘Bear’ van gemaakt, omdat ik internationaal denk.”

Hoe onderscheiden de schoenen zich?

“De schoenen zijn diervriendelijk, duurzaam, vrolijk en hebben als thema dieren. Ik verkoop sneakers van organisch katoen en winterschoenen van veganistisch leer. Vaak hebben deze een geitenwollensokkenimago, maar je kan er echt iets hips van maken. De schoenen hebben een aantrekkingskracht op kinderen én ik geef een boodschap mee. Zo is er een schoenenlijn met een oceaanthema, die vissenprintjes hebben. Deze zijn van gerecyclede petflessen gemaakt. Voor veel kinderen en ouders zijn veters een frustratie, dus hebben alle schoenen klittenband. De zomerschoenen hebben een badstofvoering van binnen, die je kan wassen. Mijn kinderen willen in de zomer geen sokken aan. Met deze schoenen hoeft dat ook niet. Ze krijgen geen zweetvoeten en je kunt het zooltje wassen. Een veel gehoorde klacht van moeders is dat schoenen zo snel slijten, met name de neus van de schoen. De schoenen hebben daarom een beschermde neus, waardoor ze veel langer mee gaan.”

Hoe ziet de collectie eruit?

“Deze eerste zomercollectie is gebaseerd op de wereld die enorme aantrekkingskracht heeft op kinderen: de wondere wereld van de safari. Zo komen er prints van tijgers, luipaarden en zebra’s aan bod; allemaal geprint op organisch katoen. Daarnaast zijn er ook de schoentjes die gemaakt van gerecyclede petflessen. Deze prints staan in het teken van de fascinerende en kleurrijke onderwaterwereld. De schoentjes zijn er voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 9 jaar, maat 25 tot en met 34, voor zowel jongens als meisjes. En alle schoenen zijn unisex, zodat je ze gewoon kunt doorgeven aan zowel een zoon als een dochter.”

Heb je plannen om je schoenen ook in winkels aan te bieden?

“We verkopen de schoenen vooralsnog eerst alleen online via onze site [www.bearmees.com]. We willen het merk eerst toetsen aan de markt en snel kunnen inspringen op eventuele ontwikkelingen. We sluiten niet uit dat we in de toekomst wellicht wel via retailkanalen gaan verkopen.”