TOP

Nieuw merk: Little Elite

Vanaf april is Nederland een gloednieuw kindermodemerk rijker: Little Elite.

Consumenten kunnen online alvast hun eerste outfits van het onlangs geïntroduceerde kindermodemerk Little Elite bestellen. Als het aan mede-oprichter Shelley Bruijntjes ligt volgen retailers spoedig.

Waarom een nieuw kinderlabel?

“Ik ben altijd al bezig geweest met mode, helemaal nu ik een dochter van twee heb. Daar ben ik altijd mee in de weer, en ik krijg vaak complimenten over haar outfits. Mijn vriendin en mede-oprichter Larissa van der Sleen heeft de modevakschool afgerond, allebei hadden we wel oren naar een eigen kindermodemerk. Samen hebben we een plan op papier gezet in augustus 2014. Vanaf toen ging het vrij snel, want rond Pasen gaat de webshop online.”

Hoe bevalt het als nieuwkomer in de kindermodebranche?

“Goed. Het is alleen vervelend om afhankelijk te zijn van anderen. De fabriek die voor ons produceert kwam beloftes niet na, we wilden eigenlijk alles in februari al in huis hebben. Ondanks de vertraging is uiteindelijk alles goed gegaan, de samples waren precies zoals we ze in ons hoofd hadden.”

Omschrijf Little Elite.

“De collectie valt op door zomerse prints, dat zijn echte statements. Little Elite heeft een volwassen uitstraling. Het kleurenpalet is goed op elkaar afgestemd en de kleuren zijn van hoge kwaliteit; ze kunnen tegen een stootje en blijven goed na veel wassen. We hebben ons laten inspireren door de catwalks en deze trends vermengen we met onze eigen creativiteit.”

Wat zijn de eerste stappen die je gaat zetten?

“Deze eerste zomercollectie verwachten we elk ogenblik, we vermoeden dat de eerste stuks rond Pasen binnen zijn. Dan gaan we productfoto’s maken en kunnen we deze op de webshop posten. In eerste instantie verkopen we online, als alles rond is gaan we retailers benaderen. We hopen natuurlijk om andersom ook benaderd te worden door geïnteresseerde winkeliers. Dat kan eigenlijk niet anders, we hebben een prachtige collectie en heel goede marges.”

En heb je al toekomstplannen gemaakt met jullie merk?

“Eerst maar even kijken hoe het gaat. Misschien gaan we een of twee maatseries hoger. In de toekomst willen we een moeder/dochterlook met sweaters creëren, in de maten small tot en met large en kindermaten dus. Die mini me ontwerpen worden limited editions. Wat betreft retailers hopen we op een dag bij winkels zoals de Bijenkorf, Coccinelle in Rotterdam of Kixx in Alkmaar te liggen.”

Little Elite is verkrijgbaar voor jongens en meisjes, vanaf maat 74-80 tot en met 134-140. Verkoopprijzen voor een blazer of een jumpsuit €59,95, voor een joggingbroek €44,95 en voor basics €29,95.

Ga voor meer informatie naar www.littleelite.nl