TOP

Nieuw merk: Petite Jae [interview]

Sieradenmerk Petite Jae zag onlangs het levenslicht. Bengels sprak met mede-oprichter Chavelli Martherus.

Waarom de keuze voor kindermode?

“De keuze was makkelijk gemaakt. Ik en mijn zus waren zwanger van ons tweede kindje en wilden iets neerzetten wat dichtbij ons stond. Dichterbij kon eigenlijk niet!”

 

Hebben jullie een achtergrond in kindermode?

“Jazeker, onze moeder heeft in onze kinderjaren altijd kinderkledingzaak Hiawatha gehad in de Amsterdamse Jordaan. Daar maakten we voor het eerst kennis met de kindermode en het ondernemerschap. Beide zitten in ons bloed.”

 

Hoe beschrijf je het merk?

“Petite Jae is een emotie, de liefde voor je kind het mooiste wat je kan overkomen. De sieraden zijn gemaakt van stainless steel met een 18 karaat gouden laagje dat met stijl wordt gepresenteerd in een lief doosje. Onze kinderen zijn onze grootste inspiratie. De sieraden zijn bedoeld voor kids van 0 tot 5 jaar en hun mamma’s.”

 

Hoe onderscheidt Petite Jae zich van andere merken?

“We zijn uniek in het feit dat wij iets samen voor moeder en kind aanbieden. We verkopen een emotie. Die gedachte achter het geven en krijgen van de armbanden van Petite Jae versterkt het symbool.”

 

Zijn er zaken die tegenvielen tijdens het realiseren van Petite Jae?

“Wat ons het meeste tegen zat was onze drang tot perfectie. Als we iets in ons hoofd hebben dan moet en zal het er zo uitzien, ondanks dat het bijna onmogelijk is. Andere oplossingen zien we op dat moment niet en dat kost tijd. Daar hebben we van geleerd, we proberen verschillende opties te bekijken en te vergelijken en besluiten dan wat haalbaar is.”

 

Wordt er al verkocht aan retailers?

“We hebben al een leuk klantenbestand opgebouwd en iedereen is razend enthousiast over ons product. Ze vinden de sieraden stijlvol en ontzettend lief. Het is een leuke aanvulling op hun assortiment. Wel kiezen we zorgvuldig uit in wat voor winkels Petite Jae verkocht wordt, we willen wel exclusief blijven.”

 

Petite Jae 2

Petite Jae 3

Petite Jae 4