TOP

Nieuw: opgerold versturen, kreukvrij ontvangen [video]

Rollor lanceert 17 juli Rollor Express. Met deze nieuwste innovatie op verpakkingsgebied kan kleding voortaan opgerold worden verstuurd en kreukvrij worden ontvangen.

Het Nederlandse bedrijf Rollor heeft een kreukvrije verpakking ontwikkeld, waarmee kleding zonder te vouwen kan worden verzonden. De Rollor Expres, zoals de innovatie heet, bestaat uit een systeem van golfkarton en foam, dat ervoor zorgt dat kleding niet gevouwen wordt en er geen druk op komt te staan. Kleding komt hierdoor kreukvrij op de bestemming aan en kan meteen gedragen worden.

“Uitkomst voor webwinkeliers in de mode”

Rollor Expres is speciaal ontwikkeld voor webwinkels die hun kleding graag op een strakke manier aanbieden aan de consument. De verpakking, die overigens op milieuvriendelijke wijze is geproduceerd, kan naar wens worden bedrukt voor meer merkbeleving. Bijenkorf.nl heeft de primeur en verstuurt online bestelde kostuums vanaf 17 juli met Rollor Express naar de consument. Docdata, fulfillmentpartner van Bijenkorf.nl, zal de Rollor Express in hun werkzaamheden gaan opnemen. Andere klanten van Docdata zijn onder meer bol.com, Asos, V&D en Zalando.  

Teun van der Laan, uitvinden van de innovatie, over zijn nieuwe product: “Het idee voor deze anti-kreuktechnologie heb ik grappig genoeg bedacht tijdens het eten van sushi in China. Ik ben veel op reis en mijn pakken kreukten altijd enorm. Terwijl ik naar de stukjes opgerolde vis keek vroeg ik me af of dat principe kon worden toegepast op mijn jasjes en broeken. Dat bleek het geval en niet lang daarna was de eerste Rollor een feit. Met Rollor Express brengen we deze innovatie nu naar de verpakkingsbranche. Een uitkomst voor fashion webshops.”

Over Rollor

Rollor Express is het vervolg op de in 2013 geïntroduceerde suitroller, een oprolbare luxe reistas van leer en foam, waarmee pakken strak mee op reis kunnen worden genomen. Ook de tieroller werd door Rollor in 2013 op de markt gebracht. Behalve in Nederland worden de Roll-producten ook verkocht in België, Luxemburg, Frankrijk, Engeland en Spanje.

Bekijk hieronder hoe Rollor werkt!