TOP

Nieuw: rouwkleding te huur [interview]

Nette kinderkleding geschikt voor begrafenissen vind je niet bepaald in elke kinderkledingwinkel. Petra Bleijenberg uit Ermelo bedacht er een nieuw concept voor waarbij rouwkleding op maat kan worden gehuurd en gekocht.

Hoe is je concept ontstaan?

 

“Wanneer ik op een begrafenis aanwezig was viel het me op wat een allegaartje kinderen droegen. Ik ben onderzoek gaan doen naar de verkrijgbaarheid van rouwkleding voor kinderen en merkte dat er nog haast niets is. Ik naai ontzettend graag kleding en de mensen om me heen waren heel enthousiast over mijn plannen. Sinds april van dit jaar ben ik officieel ermee aan de slag gegaan.”

 

 

Er is toch genoeg nette kleding te krijgen?

 

“Voor communies, doop of feestdagen wel ja. Maar er is echt haast niets voor een begrafenis of een crematie te vinden. Natuurlijk zijn er winkels waar geschikte, nette jurkjes te koop worden aangeboden, maar die zijn niet exclusief en al helemaal geen totaalplaatje. Je moet als ouder dan echt een outfit bij elkaar schrapen. Ik maak het ze iets gemakkelijker met mijn jurkjes.”

 

 

Hoe doe je dat?

 

“Je hoofd staat niet naar kleding tijdens een begrafenis. Daarom bied ik op korte termijn service, ook voor mensen met een laag budget. Kinderen dragen de kleding als het goed is zelden, daarom kunnen ze het bij mij huren tegen een lage prijs: 15 euro voor vijf dagen en 15 euro borg. Mochten ze het jurkje willen aanschaffen, dan kan dat al vanaf 49,95 euro. En ik bied extra accessoires om de outfit compleet te maken.”

 

 

Hoe is het de afgelopen maanden gegaan?

 

“De belangstelling groeit. Ik merk dat mensen de jurkjes toch wel graag kopen. Dan gebruiken ze het eerst voor een afscheid, daarna laten ze het door mij vermaken en is de jurk geschikt voor de feestdagen. In overleg kan heel veel, ik verander bijvoorbeeld details. De knopen en de strik krijgen een feestelijke kleur en ineens is de jurk perfect voor de kerstdagen.”

 

 

Ga je je assortiment van 6 basisjurken nog uitbreiden?

 

“Ik zou ook wel schoenen willen aanbieden of kleding voor jongens. Naamsbekendheid is voor nu het belangrijkste. Rouwkleding is een lastig product om te verkopen, er moet eerst iets aan de hand zijn voordat mensen bij mij komen. Maar ik heb er vertrouwen in, het is een heel exclusief product en het bestaat nog niet, in ieder geval niet voor kinderen.”

 

Informatie: www.petra-kinderrouwkleding.nl

 

Rouwkleding 1

 

Rouwkleding 2