TOP

Nieuwe kindermodebeurs: Kidsfashion Houten [interview]

Op 10 en 11 juli vindt in Expo Houten een gloednieuwe kindermodebeurs plaats: Kidsfashion Houten. Bengels sprak met Lauran van der Heijden, initiator van deze beurs.

Waarom is het tijd voor een nieuwe kindermodebeurs?

 

“Tien jaar geleden is de toenmalige kindermodebeurs in Houten ermee opgehouden. We willen de beurs terughalen, er nieuw leven in blazen. Ik heb jarenlange ervaring in de kindermodebranche, ik weet wat er speelt en wat zowel de fabrikant als de retailer wil. Met die kennis kan ik voor beide partijen een heel aantrekkelijke beurs neerzetten.”

 

 

Hoe onderscheidt de beurs in Houten zich van de bestaande beurzen?

 

“Houten ligt ten eerste enorm centraal, want middenin Nederland. Retailers die langskomen hebben gratis toegang, ze kunnen gratis parkeren en er is een gratis garderobe. De prijs per vierkante meter ligt tussen de 75 en 100 euro, dat is voor beursbegrippen een heel goede prijs.”

 

 

Hebben geïnteresseerde merken zich al gemeld?

 

“In december hebben we een mailing verstuurd en fabrikanten ingelicht over de data en onze speerpunten. Van de 100 waren er zo’n 99 enthousiast, en een aantal hebben toezeggingen gedaan. De meeste ondernemers wachten nog even af welke namen nog meer deelnemen. In februari volgt een tweede mailing, dan kan ik meer vertellen.”

 

 

Kun je al iets vertellen over de invulling en look & feel?

 

“Kidsfashion Houten wordt een no nonsense beurs met een goed verzorgde aankleding en een onafhankelijke organisatie met goede communicatie. Er is ook al een arrangement vastgelegd bij Hotel Van der Valk, voor degenen die graag willen overnachten in de buurt van de beurs.”

 

 

Wat zijn de toekomstplannen voor de beurs?

 

“De bedoeling is dat de beurs twee keer per jaar plaatsvindt. Alleen moeten we nog kiezen uit twee data in januari 2017. Ik ga kijken wat Pitti Bimbo doet, zodat de beurzen niet samenvallen. En in het voorjaar licht ik de Belgische en Duitse kindermodebranche in, zodat zij ook kunnen deelnemen”