TOP

Kinderkleding Groep koopt Kinderkleding.nl [interview]

Vorige maand werd bekend gemaakt dat Kinderkleding Groep de website Kinderkleding.nl over heeft genomen.

Na de overnames van Kinderkledingtekoop.nl, Happybee.nl en Babyenkids.nl is nu ook Kinderkleding.nl aan de Kinderkleding Groep toegevoegd. De compleet vernieuwde website is de eerste maandag van 2016 live gegaan. Bengels sprak erover met Erik Mulder, algemeen directeur van Kinderkleding Groep.

 

Waarom deze overname?

 

“We zagen het als een kans om te groeien. Kinderkleding.nl was op zichzelf staand te klein om een winstgevende organisatie te blijven. Maar binnen de Kinderkleding Groep heeft het een goede kans om langdurig winstgevend te zijn. Wij willen bovenal groeien: als je niet groeit in deze branche raak je achterop. De overname brengt ons dichterbij het doel om marktleider te worden.”

 

 

Wat is er veranderd voor Kinderkleding.nl?

 

“Werkelijk alles. Het is nu een responsive website en dus geschikt voor elke telefoon of tablet geschikt. In plaats van 40 staan er nu zo’n 170 merken online, waaronder Quapi, Vingino en Z8. Ook de huisstijl en de techniek en look en feel zijn veranderd. In plaats van DPD versturen we nu met Post NL. De service-uren zijn verlengd tot 19.00 uur en tot 20:00 uur besteld betekent de volgende dag in huis. Er zijn ook betalingsmogelijkheden toegevoegd.”

 

 

Wat zijn jullie toekomstplannen?

 

“Ten eerste willen we alles op de rit krijgen en houden en met de website een behoorlijke groei realiseren. In het verleden was Kinderkleding.nl een shop waar ouders kwamen als ze voor de tweede of derde keer in het seizoen kinderkleding kochten. Het komende half jaar willen we het een one stop shop maken: een webshop waar consumenten direct aan denken als ze kinderkleding online kopen.”

 

 

Kinderkledingnl