TOP

Onderzoek: babykleding vaak onpraktisch en niet duurzaam

Babykledingmerk verh!p interviewde 200 kersverse ouders over babykleding.

Volgens verh!p is veel babykleding vaak niet duurzaam, onpraktisch en onhandig in gebruik. Een romper, trui, broek of boxpak snel aanmeten blijkt in de praktijk vaak een illusie. Herleiden waar de kleding exact van en mee wordt vervaardigd is lastig.

 

Dilemma

Het gros van de ondervraagde ouders geeft aan dat onlogische pasvormen en slecht materiaalgebruik verwarring, onzekerheid en onvrede veroorzaken en zelfs tot stress kan leiden tussen ouders onderling. Boven de wieg staan zij voor dilemma’s: hoe moeten ze hun baby snel aan- en uitkleden zonder een huilbui of (huid)irritatie te veroorzaken?Volgens de ondervraagden komen ze vaak voor verrassingen te staan zoals te kleine armsgaten, te korte beenlengtes, slechte afwerking, slechte kwaliteit stof of drukknoopjes.

 

Voorlichting

Om ouders op weg te helpen organiseerde het babykledingmerk deze maand een workshop. Daarin gaf Brendy Boogaard, eigenaresse van verh!p, uitleg over hoe een eerlijke en duurzame collectie tot stand komt en waar je als ouder op kunt letten. Volgens verh!p weten veel ouders bijvoorbeeld niet dat in veel babykleding onnodige synthetische stoffen zitten. En dat voor één katoenen T-shirt 2700 liter water en zeven eetlepels landbouwgif worden gebruikt. 

Meer informatie over verh!p vind je via de website.

 

Verhip babykleding