TOP

Nieuw: Vadobag kindertassen [interview]

Tassenmerk Vadobag heeft een nieuwe kindertassenlijn genaamd Prêt uitgebracht. Bengels sprak erover met sales directeur Ramon van Dongen.

Waarom de keuze voor nog een kindertassenlijn?

 

“Vadobag Europe B.V. heeft met diverse licenties en de merken Kidzroom, BFF en Skooter veel ervaring in deze branche. We zien nog voldoende ruimte en mogelijkheden in het middensegment voor kinderrugzakken en verzorgingstassen.”

 


Voor welke leeftijden zijn de tassen bedoeld?

 

“We brengen sinds 2012 kinderrugzakken op de markt onder de merken Kidzroom (voor 0-5 jaar), BFF (voor meisjes tussen de 5 en 15 jaar) en Skooter (voor jongens tussen de 5 en 15 jaar). Prêt biedt een bredere collectie en wordt iets boven Kidzroom gesegmenteerd.”

 

 

Wat kun je over de look van Prêt vertellen?

 

“De eerste roze meisjescollectie heeft zachte, lichte kleuren en oogt lieflijk en meisjesachtig. Daarnaast hebben we een stoerdere meisjesvariant, waarbij we voor denimblauw hebben gekozen. De jongenscollectie is indigoblauw gekleurd en heeft stoere details. Onze styliste liet ons een schets zien van een rugzak met onder andere zachte kleuren en vervaagde, typisch Hollandse elementen. Herkenbare beelden en nog niet eerder op deze manier gebruikt voor een tassencollectie.”

 


Welke modellen bevat Prêt?

 

“De collecties bestaan uit verschillende formaten van rugzakken. Afwerkingen als kunstlederen handvaten en koorden en mooie pullers aan de ritsen maken de tas af en gebruiksvriendelijk. De rugzakken worden aangevuld door trolleys en verzorgingstassen. De verzorgingstassen liggen in lijn met de kindercollectie en zijn soberder waar het gaat om het gebruik van de thema’s.

 


Vanaf wanneer kunnen ze worden ingekocht?

 

“De tassen zijn nu al te bestellen en vanaf 15 februari 2016 leverbaar. Adviesprijzen variëren van €24,95 voor een rugzak tot €69,95 voor een verzorgingstas.”

 


Wat zijn de toekomstplannen met deze tassenlijn?

 

Prêt moet vernieuwend maar herkenbaar zijn. Niet voor niets kiezen we voor de slogan ‘Authentic Dutch’; de typisch Hollandse elementen zullen terug blijven komen. Qua kleuren gaan we inspelen op de trends. Onderscheidend in de eerste collectie zijn de verschillende formaten tassen en de breedte van de collecties. De trolleys en verzorgingstassen vullen de rugzakken aan. We zullen blijven zoeken naar onderscheidende elementen.”

 


Waar kan de retailer de tassen bekijken?

 

“Op 17 en 18 januari staan we op Kleine Fabriek in Amsterdam. Retailers kunnen contact opnemen met accountmanager Robin Jansen van Galen (06-472 993 57, robin.jansen.vg@vadobag.nl) voor meer informatie of om een afspraak te maken.”

 

Prêt Boys

 

Prêt verzorgingstassen

 

Prêt Girls