TOP

Bestseller kindermode: Boetiek Baloe in Zoetermeer

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Leonie van Boetiek Baloe in Zoetermeer: “De leveranciers spelen ook op safe, dus nabestellen is niet mogelijk.”

In het winkelcentrum Rokkeveen van Zoetermeer opende afgelopen januari Boetiek Baloe op een nieuwe locatie. Leonie van Boetiek Baloe: “Ik weet niet of het met die opening te maken heeft maar het gaat ongelooflijk goed met de winkel. De winkel zit nu hartje centrum en misschien maakt dat toch verschil. We bestaan al achttien jaar en de afgelopen vijf jaar liepen de verkoopcijfers terug. Nu we midden in het winkelcentrum zitten gaat het heel goed met de winkel.”

Tekorten 

Het gaat zelfs zo goed met Boetiek Baloe dat er tekorten ontstaan in de winkel: “Leveranciers hebben ook niet veel, bijbestellen is niet mogelijk. De laatste jaren ging het zo slecht dat leveranciers ook op safe spelen en minder overproduceren. Een week na de uitlevering van de wintercollectie belde ik voor een nabestelling en toen was het al op.”

Tuniekjes 


Twee tuniekjes waren binnen twee dagen al uitverkocht. Leonie: “Dat was er één van Dirkje en één van DJ Dutch. De prijsjes waren heel fijn en daarnaast zagen ze er allebei heel leuk uit. Die van Dirkje was donkerblauw met grijs en heel lieflijk. Die van DJ Dutch was wat pittiger, neon oranje met grijs. Tuniekjes doen het sowieso heel goed, naast de altijd populaire jurkjes. Qua merken doen voor de baby’s Feetje en Dirkje het erg goed. Daarnaast zijn Jubel en Kids Up echte bestsellers.”

Warm weer 

Het relatief warme weer heeft voor Leonie nog geen gevolgen gehad in de verkoop: “Ik lees overal dat winkels problemen hebben hun wintercollecties aan de man te brengen maar ik merk daar heel weinig van. Het gaat zo goed dit seizoen, met alle collecties eigenlijk wel. Qua kerstcollectie springt er niet echt iets uit. Het is ook niet zo dat de kerstkleding specifiek beter loopt dan andere items. Het loopt een beetje gelijk op.”