TOP

Online platform VintyKids ontvangt investering

VintyKids, een marktplaats voor tweedehands kinderkleding, heeft een investering van InVinty BV ontvangen voor de ontwikkeling van verdere groei in zowel binnen als buitenland. Hiermee neemt InVinty BV een belang in Vinty BV, de eigenaar van VintyKids.

”We hebben inmiddels een vaste klantenkring opgebouwd die zowel kinderkleding koopt als verkoopt via VintyKids. Met deze investering kunnen we de ingeslagen weg voortzetten door nieuwe consumenten te benaderen, de dienstverlening aan onze bestaande klanten verder uit te breiden en onze internationale groeistrategie vorm te geven.’’ Dit zegt Maurits Teunissen, een van de oprichters van Vinty BV.

Nieuwe CEO voor Vinty BV
VintyKids heeft een nieuwe aanwinst in zijn managementteam; Johan Thans. In zijn nieuwe rol als CEO van Vinty BV heeft hij de algemene leiding over de onderneming: ”VintyKids bevindt zich in een groeiende markt, die van tweedehands kleding. Consumenten zijn in deze economisch moeilijkere tijden op zoek naar een voordelige, gebruiksvriendelijke en duurzame oplossing voor een alledaags probleem als te kleine kinderkleding. VintyKids heeft aangetoond dat haar innovatieve concept haalbaar is en groeipotentie heeft. Er is op dit moment geen andere aanbieder met een zodanig groot aanbod in tweedehands kinderkleding. Ik ben ervan overtuigd dat we hier samen een groter succes van gaan maken.’’

Groei
Sinds de webshop in de lucht is gegaan in november 2012, zijn er naar eigen zeggen inmiddels duizenden tevreden klanten die zowel kleding kopen als verkopen via VintyKids. Meer dan 15.000 stuks hebben een bestemming gevonden via Kleding Inzameling Charitatieve Instellingen. Deze aantallen groeien nog altijd. De kopers en verkopers van VintyKids komen vanuit heel Nederland of zelfs uit het buitenland. Volgens InVinty BV heeft VintyKids zich bewezen dat het concept aanslaat in Nederland. Met deze financiële bijdrage zullen er verdere groeiambities in Nederland ontstaan en is internationale uitbreiding binnen bereik voor VintyKids.

Over VintyKids
VintyKids is opgericht in 2012 en is een online platform voor het kopen en verkopen van tweedehands kleding. Het doel van VintyKids is om leuke en kwalitatieve tweedehands merkkleding voor kinderen een tweede leven te geven. Zo kunnen consumenten duurzame en mooie kleding kopen voor een lagere prijs. Verkopers kunnen hun kleding verkopen door deze in een voorgefrankeerde tas op te sturen naar VintyKids in Haarlem. VintyKids regelt dan verder alles wat betreft de verkoop. Zij zetten het online en verzenden de verkochte kleding naar de klanten. Na verkoop krijgen de verkopers 50% van de verkoopprijs.

www.vintykids.com