TOP

Petit Bateau lanceert collectie met Frans postermerk

Het Franse kledingmerk Petit Bateau lanceert een capsule collectie met Deyrolle, een merk dat onder meer educatieve natuurposters maakt. De collectie met planten- en dierenprints is voor zowel kinderen als volwassenen.

De samenwerking tussen Petit Bateau en Deyrolle komt voort uit hun liefde en respect voor de natuur, melden ze in een persbericht. Deyrolle – opgericht in 1831 – is een Parijse taxidermist en producent van educatieve posters. Petit Bateau (sinds 1893) maakt kleding voor kinderen en volwassenen, met aandacht voor mens en milieu.

Petit Bateau x Deyrolle 2

Bedreigde diersoorten

Deze educatieve schoolplaten van Deyrolle, die overal ter wereld en zijn in verschillende talen vertaald, vormen de inspiratie voor de capsule collectie. Op de bekende Petit Bateaukledingstukken – denk aan de marinière – zijn prints aangebracht van onder meer beschermde of bedreigde diersoorten, zoals de gibbon en de Aziatische olifant, de chimpansee en de neushoorn. Daarnaast komen natuurlijk ook planten aan bod: aardbeien, kruisbessen en klaprozen.

Petit Bateau x Deyrolle 3

Deyrolle is opgericht door Jean-Baptiste Deyrolle, die een grote passie had voor entomologie. Het instituut is sinds 1888 gevestigd aan de Rue du Bac 46 in Parijs en is het laatste curiosakabinet dat toegankelijk is voor iedereen.

‘Behouden

De nieuwste samenwerking met Petit Bateau is een initiatief van Louis Albert de Broglie, sinds 2011 eigenaar van Deyrolle. “Tot nu toe heeft Deyrolle de mensen altijd uitgelegd hoe de wereld eruitziet. Nu is het tijd om te vertellen hoe we haar moeten behouden”, zegt hij. Dat is tevens de missie van Deyrolle pour l’Avenir, de officiële educatieve partner van COP21, de in 2015 in Parijs gehouden Klimaatconferentie: nieuwe educatieve posters ontwikkelen waarop op een eenvoudige, maar aanstekelijke manier de maatschappelijke en ecologische thema’s van onze tijd worden toegelicht.

Zuinig

Petit Bateau produceert naar eigen zeggen ook zoveel mogelijk milieuvriendelijk door onder meer zuinig om te gaan met water en energie, niet-giftige verfstoffen en biologisch afbreekbare verpakkingsmateriaal te gebruiken en door afval te recyclen. Al deze maatregelen worden ingezet om de gevolgen voor het milieu tot een minimum te beperken. Bij Petit Bateau werken wereldwijd 3000 mensen, van wie bijna de helft in Frankrijk.