TOP

Primark-concurrent Kiabi trekt 25.000 bezoekers in 4 dagen

Modeketen Kiabi opende onlangs haar eerste deuren in België. En niet zonder succes: in vier dagen tijd trok het zo’n 25.000 klanten.

In het winkelcentrum Docks in Brussel opende in het weekend van 26 oktober de eerste Kiabi-winkel, met een grootte van 2.000 vierkante meter. In vier dagen tijd kwamen er ongeveer 25.000 klanten over de vloer. Kiabi is een Franse modeketen met ruim 500 filialen wereldwijd. De winkel bestaat sinds 1978 en hoort bij de groep van Decathlon en Auchan.

Kiabi en Primark

Net als Primark biedt Kiabi basics aan voor weinig geld. Het motto van Kiabi is ‘Mode voor kleine prijzen’. Maar is Kiabi de nieuwe Primark? Marlies Hersback, co-leader van Kiabi België, vindt van niet. “We willen ons vooral onderscheiden door mode voor het hele gezin aan te bieden. Van baby’s tot moeders en vaders, zwangere vrouwen, tieners, grote maten… Je hoeft in principe maar één winkel binnen te lopen. En dat alles inderdaad voor goedkopere prijzen”, laat ze aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws weten.

Uitbreiding

De modeketen heeft plannen voor meer Belgische filialen in de toekomst. Volgend jaar willen ze graag nog drie tot vijf winkels openen. Charleroi is als eerste aan de beurt. Of de keten ook naar Nederland wil komen is nog niet bekend. Wel heeft Kiabi al sinds 2012 een Nederlandse webshop via www.kiabi.nl.