TOP

Retour Denim de Luxe lanceert collectie met Sterre Koning [interview]

Jeanslabel Retour Denim de Luxe lanceert zaterdag 21 april de Retour by Sterre collectie in de Bijenkorf in Utrecht. Bengels sprak met Vera Lenssinck, marketing manager van Retour Denim de Luxe, over deze samenwerking.

Hoe is de keuze op Sterre gevallen?

“Influencer marketing is heel belangrijk voor onze marketingstrategie. Sterre is onder andere bekend door het Junior Eurovisie Songfestival en The Voice Kids. Voor onze samenwerking was ze bovendien al een grote Retour fan en werkten we al een tijdje samen. De capsulecollectie was voor ons dan ook een logische vervolgstap. Sterre spreekt echt onze doelgroep aan, die bevindt zich online. Op deze manier kunnen we ze heel gericht aanspreken.”

Wat kun je vertellen over de collectie?

“We richten ons met Retour by Sterre meer op tieners, die net tussen kinder- en volwassen kleding in. De collectie bestaat uit 8 items; 2 jurkjes, een strokenrokje, een denim short, 3 tops en een tas. Alles is makkelijk te combineren en de jurkjes zijn supermooi voor zomerse dagen. De hoofdkleuren zijn zwart en off white, maar ook khakigroen en goud- en zilveraccenten. Naast het stoere en volwassen beeld is het contrast spannend gebleven door de vrolijke artworks en natuurlijk is er veel gebruikt gemaakt van sterren. Heel toepasselijk in verband met haar naam. De teksten zijn geïnspireerd op muziek en de sterrenhemel. Zoals starlight, dance the night away en shine bright like a diamond.”

Deze zaterdag is de officiële lancering, maar de collectie ligt al een paar weken in de winkels. Hoe zijn de reacties?

“Op Facebook krijgen we heel veel enthousiaste berichten van consumenten. We hadden veel geluk dat Sterre op televisie was toen we de collectie lanceerden begin april. Er zijn ook al een paar meet & greets geweest waar veel fans op af zijn gekomen. De aanvragen blijven komen, er komen daarom ook nog een aantal meet & greets bij onder andere Van Tilburg in Nistelrode en bij The Kids Republic in Bilthoven. Het is super om te zien hoe het publiek reageert.”

De lancering van Retour by Sterre vindt aanstaande zaterdag plaats in de Bijenkorf in Utrecht tussen 14.00 en 16.00 uur.