TOP

Stylingtrends tieners op Ciff Kids voor winter 2012

Toegegeven: het duurt nog even voor de wintercollecties voor 2012 worden uitgeleverd. Maar op Ciff Kids in Kopenhagen deden we zoveel inspiratie op. Dat kan niet al die tijd op de plank blijven liggen.

Geel
De belangrijkste nieuwe accentkleur voor winter is geel, bleek uit de wintercollectie voor 2012 die te zien waren op Ciff Kids. Dit was goed te zien op de stand van Hound. Ook een vest kun je opvatten als accessoire. Zeker in geel zullen tieners dit niet tot een basisstuk in hun garderobe rekenen. Ten slotte leent geel zich voor een broek, maar ook hier als accentkleur bij het vele grijs dat voor winter 2012 gepland staat.

Harige knipoog

In de collectie van Brian & Nephew was een harig gilet te vinden: qua materiaal natuurlijk een echte eyecatcher in de winteretalage, en hoewel misschien minder voor de kassarinkel, toch een item met aantrekkingskracht.

Gekleurde benen  

Bij Gsusindustries ligt het accent op de benen. De jogknitpant en de gekleurde benen zijn er voor de durfals, maar de skinny op zich is inmiddels een musthave.

Sportinvloeden met rockelementen

Dat de Olymische Spelen eraan komen merken we in de collectie van Costbart. Het is vooral voor jongens een makkelijk te presenteren thema. Costbart legt zelfs een link tussen rock en sport, waarbij de inspiratie uit de muziekwereld zich uit in glitters in de logoapplicatie.

Hoge taille

Een lastig item nadat de lage broeken een eeuwigheid de dienst hebben gemaakt. Toch duikt het hoge model steeds weer op in de tienercollecties. De grote vraag natuurlijk: wie durft het aan?