TOP

Gespot: webwinkel Pequenito.nl

Wat voegt webwinkel Pequenito toe aan het toch al overweldigende aanbod in het kindersegment. En hoe proberen e-tailers Ineke Gerritsen en Marijke Gerritsen gevonden te worden?

Wanneer ben je op het idee gekomen om een webshop te openen?

“We speelden eigenlijk alle twee al een tijd met het idee. Alleen kwam het er niet van, maar door het samen te doen werd het een stuk makkelijker.”

Wat was het zetje om daadwerkelijk te beginnen?

“Om ons te oriĆ«nteren hebben we afgelopen zomer Kleine Fabriek bezocht. Daar liepen we tegen het Spaanse merk Piu et Nau aan. We waren beiden op slag verliefd en verkocht. Dit moest het worden! Van daaruit zijn we verder gaan bouwen.”

Wat is de rode draad in je assortiment?

“Belangrijk voor ons is dat het niet op iedere hoek van de straat te krijgen is en dat de kwaliteit goed is. Exclusief, beetje anders dan anders en het beste voor de allerkleinsten!”

Waarmee denk je je te onderscheiden van andere webshops?

Het feit dat we ook kleding voor prematuur geboren baby’s verkopen. Leuke merken die niet overal te krijgen zijn. Mooie en overzichtelijke online winkel. En alles op voorraad, dus snelle levertijden.”

Wat is het eerste label dat je inkocht? Waarom dat label?

“Het eerste label is Piu et Nau, uit Spanje. Piu et Nau brengt kleding voor binnen en buiten, overdag en ‘s nachts. De collectie is basic, maar daarnaast ook elegant, praktisch en heel erg comfortabel. Alles is ontworpen met het oog op comfort voor moeder en baby. De hoge kwaliteit en de praktische oplossingen voor de kleinste in het gezin staan centraal.”

Wat doe je om gevonden te worden op internet?

“We zijn bezig met google adwords en zijn natuurlijk te volgen op de facebookpagina van Pequenito en via het Pequenito twitteraccount. We hebben voor deze social media gekozen, voornamelijk omdat we er zelf ook veel en graag gebruik van maken.”