TOP

‘t Elfje in Tilburg gesloten

Anderhalf jaar geleden werd kinderkledingwinkel The Kids Republic – naar eigen zeggen de grootste kinderkledingwinkel van Nederland – aan het portfolio van Kinderkleding Groep toegevoegd. De deuren van 't Elfje in Tilburg, de andere, kleinere stenen winkel van Kinderkleding Groep, zijn echter sinds kort gesloten. Bengels sprak met Erik Mulder, ceo van Kinderkleding Groep.

Wat ging er mis?

“De mix van aandacht, focus en een te lage omzet in de winkel heeft ons doen besluiten om de deuren te sluiten. De winkel deed minder dan 1 procent van de groepsomzet terwijl we er toch mee bezig moesten zijn qua levering, personeel en local marketing. Als dat niet meer rendeert moet je het besluit kunnen nemen om daadwerkelijk te stoppen. Alle medewerkers die voorheen in de winkel werkten blijven gewoon bij ons in dienst en hebben een nieuwe functie binnen de online divisie gekregen.”

Hoe gaat het met The Kids Republic in Bilthoven ?

“Deze groeit wel hard en we weten de klant daar steeds beter te bedienen.

Waar ligt de focus nu?

“De online groei dwingt ons om onze focus daar te houden waar we winstgevend zijn. Dat behelst voor het overgrote deel onze online activiteiten. Ook daar zijn uitdagingen, we zien bijvoorbeeld dat tegenover een hoogconjunctuur er een tekort aan logistiek personeel is binnen de gehele logistieke branche. Wij hebben daar – met wekelijks tienduizenden verkochte items die allemaal verpakt en verzonden moeten worden – toch wel last van.”

Wat is je volgende stap met Kinderkleding Groep?

“Wij blijven doorgroeien, ons bedrijf staat goed op de rit maar hebben nog genoeg interne aandachtspunten waar we processen en methodieken kunnen verbeteren. Daar ligt vooralsnog onze focus.”