TOP

Trend: kinderschoenen met een vachtje gespot op Ciff en CPH

De collecties voor winter 2010 op de kindermodebeurzen Ciff Kids en CPH Kids lieten het overtuigend zien: kinderschoenen en laarzen met een vachtje.

Op dit moment kun je het vachtje in de schoen inkopen bij heel veel merken. De schapenvachttrend is dus niet langer voorbehouden aan de Ugg Australia. Op Ciff Kids en CPH Kids keken we onze ogen uit.

Pepe Shoes is een Italiaans merk verkrijgbaar bij het Deense agentschap Dollar Baby. Voor het halfhoge instaplaarsje is Tibetaans lam gebruikt dat van zich zelf deze krulletjes heeft. Het is in Kopenhagen een ware rage om Tibetaans lam te dragen… vooral gilets zijn populair. Verder zie je het materiaal ook als smal randje ergens uitpiepen. 

Arautorap is een Deens merk dat al dertig jaar op de markt is. Dit zijn schoenen die tegen een stootje kunnen. De modellen worden in drie breedtes gemaakt en lopen van maat 16 tot 42; voor mannen tot maat 46. Goretex is een van de favoriete materialen van het merk.

Het Deense Bisgaard staat bekend om z’n uitgebreide collectie. Je kunt elk model in verschillende kleuren kiezen. Bovendien is het aantal stijlen legio. Kortom: als Bisgaard het niet heeft…. de stijl is sober, zonder dat het detail uit het oog wordt verloren.  

Het Deense En Fant maakt lichtgewicht schoenen die volgens het merk zoveel comfortabeler te dragen zijn dan het reguliere zware werk. En Fant zorgt er ook voor dat het er leuk uitziet.