TOP

Unkk lanceert jongensmodemerk [interview]

Drie jaar geleden startte Ingrid Hurkmans het meisjesmodemerk Unkk. Onlangs voegde ze daar het gloednieuwe jongensmodemerk Hunkk aan toe. Bengels sprak met Hurkmans.

Waarom was het tijd voor een jongensmodemerk?

 

“Unkk startte ik drie jaar geleden in samenwerking met Jolo Fashion. Ik was stylist, maar wist niet hoe je een kledingmerk op poten moest zetten. We zijn nu drie jaar verder en ik ben onlangs in goed overleg weggegaan bij Jolo. Ik produceer liever kleine aantallen in plaats van minder collecties en hoge aantallen. En ik produceer nu in Turkije, niet meer in China. Zo’n nieuwe start was een perfect moment om een jongensmodemerk toe te voegen.”

 

 

Wat kun je over Hunkk vertellen?

 

“Hunkks slogan is: ‘I will be your Hunkk forever’. Het beginprincipe draait om comfort en om goede kwaliteit, dus mooie materialen en geen moeilijke sluitingen of schurende kraagjes. De kledingstukken moeten de lievelingsitems van kinderen worden. Hunkk wordt kleurrijk en onderling goed te combineren. Dat betekent onder andere blousjes, joggingbroeken en jogjeans gemaakt van jersey in de maten 92-152, net als Unkk. Hunkk wordt in de zomer van 2016 gelanceerd tijdens Kleine Fabriek.”

 

 

Hoe gaat het met Unkk?

 

Unkk is hip en anders, maar niet té anders. De eerste collectie was te hip, retailers snapten de kleding niet en consumenten vonden het fantastisch, maar zagen hun kind er niet in lopen. In de loop van de jaren leer je van de mensen met wie je werkt en van de consumenten. Retailers snappen Unkk nu beter en het loopt momenteel goed.”

 

 

Hoe ziet de toekomst er voor Unkk en ook Hunkk uit?

 

“Ik ben goed op lijn met waar ik wil zijn. In samenwerking met Lili Shoes ga ik laarsjes en schoentjes met bandjes ontwerpen. Bij Unkk kleding kunnen de mouwtjes van shirts of een paar sokken qua kleurcombinatie verschillen, datzelfde principe passen we toe op de schoentjes. Verder wil uitbreiden naar onder andere Scandinavië en België. Maar we gaan de collecties eerst goed in Nederland neerzetten.”

 

Nieuw merk Hunkk