TOP

Bestseller kindermode: 2Frezh Kidswear in Epe

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Berry Bril van 2Frezh Kidswear in Epe: “Ik vind het belangrijk om de klanten te verwennen.”

Bij Berry Bril, eigenaar van 2Frezh Kidswear in Epe, is over het algemeen erg tevreden over de verkoop van alle merken in de winkel. “De hoogzomerartikelen lopen helaas iets achter in verband met het warme weer wat op zich laat wachten dit jaar.”

Merken bij 2Frezh Kidswear

“De bestellers in mijn winkel zijn Name-It, en dan met name de stoere jeans voor de jongens die een mooie smalle pasvorm hebben, en het merk Z8 die het heel goed doet bij de meisjes door de goede prijs-kwaliteitsverhouding en de mooie uitstraling. Ik ben ook erg enthousiast over het nieuwe merk B-Nosy met de leuke comfortabele jurkjes in hun assortiment.” En hoe zit het met het wisselen van merken? “Ik wissel niet vaak van merken in de winkel. Ik wissel wel eens, maar dan alleen als iets niet goed loopt of als het niet aanspreekt bij de klanten.”

“Mama, mag ik dit hebben?”

Berry verkoopt ook andere artikelen bij 2Frezh Kidswear. “We verkopen onder andere babyknuffeltjes, slippers, riemen, zonnebrillen en sieraden als ringetjes, oorbellen en halskettingen. Je merkt dat dit heel erg aanslaat bij de mensen. Als ze met kleding niet slagen dan zien ze vaak wel wat anders. Als ze op zoek zijn naar een cadeautje zoeken ze hier ook vaak wat uit. Mensen kopen bijvoorbeeld een knuffeltje als aanvulling op de babykleertjes of omdat ze een knuffeltje leuker vinden om te geven. Op de sieraden krijg ik ook positieve reacties. Meisjes zien het vaak liggen en dan hoor je ze zeggen “oh mama, mag ik dit hebben?’’

Het gebruik van foto’s is belangrijk

“Ik maak vooral gebruik van Facebook. Hier plaats ik berichten als er nieuwe artikelen zijn binnengekomen. Dan plaats ik een foto met een stukje tekst erbij. Ook plaats ik een berichtje als er een actie is of als de sale begint. Verder is er een nieuwsbrief en een klantenkaart met een puntenspaarsysteem waar de mensen zich voor kunnen aanmelden. In de nieuwsbrief staan dezelfde berichten als er op Facebook worden geplaatst alleen ontvangen de mensen deze per e-mail.”

Deze manier van promoten werkt voor 2Frezh Kidswear heel goed. “Vooral bij Facebook merk je het. Mensen komen daardoor speciaal naar de winkel. Mensen vragen dan of ik een artikel nog heb en laten dan de foto van Facebook zien. Foto’s gebruiken is echt heel belangrijk, dat slaat heel erg aan bij de mensen.”

Vooral acties

 “In het dorp zijn vaak activiteiten georganiseerd. Als er dan een modeshow is het dorp, dan doe ik daar aan mee samen met andere winkeliers. Zelf heb ik acties in de winkel. Deze week heb ik bijvoorbeeld een kortingsactie. Het dorp is pasgeleden verbouwd en deze week hebben we feestweek. Ik heb nu in de winkel de actie 20 procent korting op het merk Vingino. Soms krijgen mensen ook wel eens een cadeautje bij aankoop van bepaalde producten. Ik heb een tijdje bidons gehad met het logo van de winkel erop en dan geef ik die. Ik vind het belangrijk om de klanten te verwennen.”

2Frezh Kidswear is te vinden aan de Scheuterstraat 2 in Epe.

2Frezh Kidswear 32Frezh Kidswear 1

2Frezh Kidswear 2

Foto’s: 2Frezh Kidswear