TOP

Vingino gaat jeans customizen

Een persoonlijk tintje aan een Vingino jeans, jasje of – op den duur – misschien ook sweater of overhemd. Denim label Vingino maakt het vanaf deze maand mogelijk. Bengels sprak met Silvia Willering, marketing manager bij Vingino, over deze nieuwe stap voor het kindermodemerk.

Hoe gaat het het customizen eruit zien?

“We zijn nu bezig om een eerste selectie te maken met items waarmee we deze optie aanbieden. We denken natuurlijk aan broeken, maar ook aan een jasje en wellicht op den duur ook sweaters of overhemden. Met definitieve selectie zijn we op het moment aan het samenstellen, maar het wordt sowieso niet de volledige kledingcollectie. Het customizen gebeurt in de vorm van een geborduurde naam of initialen. Zoals het er nu uitziet zal er keuze zijn uit twee lettertypes, de definitieve kleuren moeten we nog selecteren.”

Waarom deze extra optie?

“Bij steeds meer volwassen merken zien we customizing, kids volgen volwassen trends steeds vaker. En hoe tof is het als je op school komt met een broek of een jack met je naam of initialen erop?”

Jullie zijn nog in de testfase, wat kunnen we verwachten?

“Volgende week gaan we een aantal broeken testen, daar maken we een filmpje van om te laten zien hoe het proces eruit ziet. Uiteindelijk willen we het in house laten customizen. Op een apart deel van onze website wordt de selectie van te customizen items zichtbaar, dat is nu nog in ontwikkeling. Daar kunnen consumenten kiezen uit de kleur, het letterype en waar ze hun naam of initialen geplaatst willen hebben. Die keuze maken we vooraf kenbaar, bijvoorbeeld op de rug of op de achterzak. Die gegevens komen bij ons terecht en daarmee gaan we aan de slag. Dit willen we vanaf 15 april aanbieden.”

Hoe bieden jullie deze extra offline aan?

“In onze verkooppunten wordt deze mogelijkheid ook aangeboden. Logistiek gezien gaan we daar de komende weken de puntjes op de i zetten. Daar zijn we nu volle bak mee bezig, dat gaat helemaal goed komen. Achter de schermen moet alles natuurlijk perfect op elkaar aansluiten. Vanaf 15 apri is het een kwestie van bekijken of het aanslaat en wat we er nog meer mee kunnen doen.”