TOP

Wat kun je verwachten tijdens Kleine Fabriek? [interview]

Kindermodebeurs Kleine Fabriek opent komende zondag de deuren. Bengels sprak met assistant general manager Merel Bunnik over de twintigste editie van dit evenement.

Wat is er zo bijzonder aan de komende editie van Kleine Fabriek?

 

 

“Kindermode is als geen ander segment een ‘total lifestyle concept’ met een alsmaar toenemende rol voor speelgoed, boeken en cadeaus, interieur, textiel en ‘mommy tools’, schoenen, accessoires en back-to-school supplies. Maar in de kern draait het natuurlijk om al die waanzinnig coole en mooie nieuwe kleertjes. Ik denk dat we deze winter een verrassend aanbod showen, van grote global brands tot kleine exclusieve nieuwkomers. We krijgen enorm leuke reacties uit het buitenland, en aanvragen voor bezoek van supertoffe winkels die nog nooit eerder op Kleine Fabriek zijn geweest.”

 

 

Welke nieuwe merken kan de bezoeker dit keer verwachten?

 

“We hebben een heleboel nieuwe namen zoals het Spaanse kindermerk Bóboli, de luxe casual jackets van Freedomday uit Italië. Uit Nederland lanceren Boof en Street Called Madison hun collecties en must-have unisex basics van Maed for Mini zijn ook voor het eerst te bewonderen op Kleine Fabriek. Het Deense merk Trousers, gespecialiseerd in coole broeken voor jongens en meiden. Het Berlijnse LOVE, met z’n fraaie lokaal geproduceerde, ‘100% bio baumwolle’ kidswear, en, ook helemaal eco-cool, Iglo+Indi uit IJsland. Ook de fine fleur uit Frankrijk is aanwezig, zoals de nieuwe naam Arsène et les Pipelettes en Fresh from Copenhagen is het prachtige mini-me-merk MarMar.”

 

 

Zijn er bepaalde zaken in het programma die bezoekers niet mogen missen?

 

“Jazeker, we hebben heel veel nieuwe leuke dingen. Trends, inspiratie, shops waar je ook nog wat dingen kunt kopen bij de entree. Dit zijn ondere andere de WOW platforms waar drie bijzondere ondernemers een zogenaamde visuele treat hebben samengesteld, de shops waaronder de HTNK ‘Onedayshop’, Indie Brands en de Amsterdamse Boekhandel of het voorleesprogramma. Bij PLAY vind je het Amsterdams-Londense ontwerpstudio I O I A van Design Academy graduates Titia Dane en Ionie Chamilaki. Zij ontwierpen speelse blow-up settings met daarin een selectie van hun favoriete kids fashion en goodies van Kleine Fabriek.”

 

 

Hoe vind je dat Kleine Fabriek zich onderscheidt van andere kindermodebeurzen?

 

“Ik denk dat wij een heel bijzonder platform zijn. Nederlands, maar toch ook heel erg internationaal. Uniek is natuurlijk de mix tussen fashion & lifestyle. Met Kleine Fabriek creëren wij een inspirerende omgeving en professionele ontmoetingsplaats met een sterke nadruk op innovatie en creativiteit voor kindermode en lifestyle producten. Een zorgvuldig samengestelde mix van internationale merken en jonge ontwerpers uit het midden tot het hoog segment.”

 

Kleine Fabriek 2

 

Kleine Fabriek 1